Balkan-Handball.com

Lista strelaca: Hampus Vane u poteri za Frankisom, Hansenu treba čudo

Pored raspodele medalja, poslednjeg dana Svetskog prvenstva u Egiptu saznaćemo i ko će biti najbolji strelac takmičenja. Naturalizovani Kubanac Frankis Marzo je oduševio u dresu Katara i vodio ovu reprezentaciju do četvrtfinala. 

Frankis je trenutno prvi strelac turnira sa 58 golova, a jedini koji će imati priliku da ga prestigne je Hampus Vane. Ipak, švedsko krilo neće imati lak zadatak, jer zaostaje deset pogodaka. Postigao je 48 do sada, ali valja istaći da je već odigrao jedan meč više od lidera, i da je, za razliku od reprezentativca Katara, postigao čak 18 golova sa linije sedmerca.

Vane je trenutno na četvrtom mestu, a pored Frankisa, ispred njega su Sander Sagosen sa 54 i Ervin Fojčman sa 49. Ipak, Norvežanin i Čileanac su ranije završili učešće na Mondijalu, usled ispadanja svojih reprezentacija. 

Teoretsku šansu da postane kralj strelaca ima i Mikel Hansen, ali će mu za takav podvig biti neophodno 17 golova u završnoj predstavu, u kojoj će se Danskoj suprotstaviti Švedska (17.30). 

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *