LOŠ START: Makedonija prelako položila oružje pred Šveđanima - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 LOŠ START: Makedonija prelako položila oružje pred Šveđanima

LOŠ START: Makedonija prelako položila oružje pred Šveđanima

Marko Marjanović
0 komentar

Iako značajno oslabljena, reprezentacija Švedske je lako i ubedljivo došla do dva boda, savladavši Makedoniju 32:20 (16:11), u utakmici prvog kola Svetskog prvenstva u Egiptu. Izabranici Glena Solberga su na odmor poneli prednost od 16:11, do koje su došle nametnuvši svoj ritam od prvog minuta. Makedonija je prihvatila borbu za gol više, koja više odgovara Skandinavcima. Šveđani su nadtrčali rivala, postigli puno golova iz tranzicije, a da nije bilo odbranjenih zicera Mitrevskog, prednost je mogla biti ubedljivija već na poluvremenu.

Izabranici Danila Brestovca su uspeli da nadoknade zaostatak od 7:4 i izjednače na 9:9, ali je nakon stative Lazarova usledila serija Švedske 5:0, pa je prednost bila ubedljiva već na poluvremenu.

Balkanska selekcija nije uspela da promeni odnos snaga u nastavku. Naprotiv, Šveđani su nastavili lako da se brane i postižu golove, pa je pitanje pobednika bilo rešeno ranije nego što je bilo ko očekivao. Brzo su Skandinavci došli do velikih + 9, a potom rutniski odradili posao do kraja. U samom finišu su stigli do dvocifrene prednosti i slavili sa maksimalnih 12 razlike.

Najefikasniji u timu Danila Brestovca bio je Kiril Lazarov sa pet golova, a tek po dva postigli su Stoilov, Peševski, Tankoski, Kosteski i Popovski. Kod raspoloženih Šveđana, Hampus Vane se istakao sa 11 pogodaka, a pratio ga je Person sa šest.

Reprezentaciji Makedonije za dva dana predstoji duel sa domaćinom Egiptom, a u ponedeljak sa Čileom.

ŠVEDSKA-MAKEDONIJA 32-20 (16-11)

ŠVEDSKA: Hampus Wanne 11, Linus Persson 6, Max Darj 4, Jonathan Carlsbogard 2, Felix Claar 2, Jim Gottfridsson 2, Alfred Jonsson 1, Fredric Pettersson 1, Lukas Sandell 1, Valter Chrintz 1, Daniel Pettersson 1.

MAKEDONIJA: Kiril Lazarov 5, Stojanche Stoilov 2, Filip Kuzmanovski 2, Martin Popovski 2, Zharko Peshevski 2, Mario Tankoski 2, Cvetan Kuzmanoski 1, Filip Kuzmanovski 1, Darko Georgievski 1, Nikola Markoski 1, Martin Velkovski 1.

 

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball