Mađarska preko Poljske do četvrtfinala, sa Španijom za prvo mesto! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Mađarska preko Poljske do četvrtfinala, sa Španijom za prvo mesto!

Nakon pobede Mađarske nad Poljskom 30:26 (16:10), poznati su prvi četvrtfinalisti 27. Svetskog prvenstva u Egiptu. Mađari su novim trijumfom nastavili sa maksimalnim učinkom i obezbedili plasman među osam najboljih. Kolo pre kraja, jasno je da će dalje iz ove grupe ići i Španija. Ove dve reprezentacije će u međusobnom duelu za dva dana odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. Mađarskoj će za prvo emsto biti dovoljan i bod.

Konačan rezultat ne pokazuje pravi odnos snaga na terenu, jer su Mađari bili ubedljivo bolji od Poljaka, koji su vodili samo sa startnih 1:0. Izabranici Ištvana Guljaša su već u prvom poluvremenu stekli plus šest (13:7), a većim delom nastavka su održavali i osam razlike, da bi Poljaci u samoj završnici samo ublažili poraz.

Poljska – Mađarska 26-30 (10-16)

Poljska: Szymon Sicko 5, Michal Olejniczak 4, Przemyslaw Krajewski 4, Tomasz Gebala 4, Arkadiusz Moryto 3, Maciej Gebala 3, Maciej Pilitowski 1, Rafal Przybylski 1, Patryk Walczak 1.

Mađarska: Mate Lekai 8, Dominik Mathe 6, Miklos Rosta 4, Pedro Rodriguez Alvarez 3, Bence Banhidi 3, Bendeguz Boka 2, Zoltan Szita 2, Richard Bodo 2.

Ranije u subotu, Španija je lako pobedila Urugvaj, a pretposlednje kolo će u grupi I zatvoriće okršaj Nemačke i Brazila.

GRUPA I

Mađarska 8

Španija 7

Poljska 4

Nemačka 2

Brazil 1

Urugvaj 0

*Nemačka i Brazil imaju meč manje

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *