Norvežani odradili svoje, sad je red na Francuze - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Norvežani odradili svoje, sad je red na Francuze

Norvežani odradili svoje, sad je red na Francuze

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Slovenije je u poslednjem kolu druge runde Svetskog prvenstva u Egiptu savladala Island 35:33 (18:18), ali joj je za plasman u četvrtfinale neophodno da Francuska ne izgubi od Portugala, ili da izgubi sa sedam i više golova razlike, što je mnogo manje verovatno. 

Norvežani su se prilično mučili sa odličnom reprezentacijom Islanda, koja je, iako značajno oslabljena neigranjem pre svih Palmarsona i Smarasona, skupo prodala kožu svim favoritima na ovom turniru.

Ne računajući početnih 2:0 i 3:1 za Island, Norveška je vodila čitavim tokom utakmice, ali se protivnik nije dao. Delovalo je da je pitanje pobednika rešeno na ulasku u poslednjih 10 minuta kada je rezultat glasio 31:26, ali su „Ribari“ serijom 4:0 prišli na gol zaostatka. Međutim, momci Kristijana Bergea su reagovali u poslednjem trenutku i povisili na 34:31, čime je trijumf obezbeđen.

Island – Norveška 33-35 (18-18)

Island : Bjarki Mar Elisson 6, Olafur Andres Gudmundsson 5, Gisli Thorgeir Kristjansson 4, Omar Ingi Magnusson 4, Ellidi Snaer Vidarsson 4, Sigvaldi Bjorn Gudjonsson 3, Arnar Freyr Arnarsson 3, Oddur Gretarsson 1, Kristjan Orn Kristjansson 1, Magnus Oli Magnusson 1, Ymir Orn Gislason 1.

Norveška : Sander Sagosen 8, Harald Reinkind 6, Goran Sogard Johannessen 5, Petter Overby 4, Magnus Jondal 3, Bjarte Myrhol 2, Kent Robin Tonnesen 2, Kristian Bjornsen 2, Christian O`Sullivan 2, Kevin Maagero Gulliksen 1.

Norveška je završila glavnu fazu sa osam bodova, Francuska trenutno ima isto toliko a Portugal šest, s tim što ove dve reprezentacije zatvaraju grupu duelom koji direktno odlučuje o prva dva mesta. Portugal samo pobeda vodi dalje, a Francuze eliminiše samo poraz od sedam i više razlike. Remi ili bilo koja pobeda Francuske, vodi dalje „Trikolore“ i Norvežane.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball