Francuska dominantno do četvrtfinala, Portugal podbacio u najvažnijem meču! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Francuska dominantno do četvrtfinala, Portugal podbacio u najvažnijem meču!

Francuska dominantno do četvrtfinala, Portugal podbacio u najvažnijem meču!

Marko Marjanović
0 komentar

Očekivalo se mnogo od duela Francuske i Portugala, govorilo se o tome da bi momci sa Iberijskog poluostrva mogli da, kao pre 12 meseci, iznenade Francuze i prođu u četvrtfinale, ali su umesto toga „Trikolori“ odigrali sjajno i ostvarili svoju najubedljiviju pobedu u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Egiptu – 32:23 (16:12). 

Od početka do kraja Francuzi su vodili i kontrolisali rezultat, a sredinom drugog poluvremena odvojili su se na nadostižnih 25:17. Portugalci su ovog januara još jednom pokazali da su nova sila svetskog rukometa, ali su u najvažnijoj utakmici odigrali najslabije, i neočekivano lako položili oružje pred četom Gijoma Žila. 

Ovom rezultatu obradovala je i reprezentacija Norveške, koja će kao drugoplasirana igrati u četvrtfinalu protiv pobednika grupe III, a to će biti Španija ili Mađarska. 

Delovalo je da bi Portugal mogao zakuvati kada je pri kraju prvog dela sa igračem manje napravio seriju 3:0 i smanjio na 12:11, ali je najveći problem u igri Pereirinog tima u ovom meču bila kontinuitet pred oba gola. Osim na kratke intervale, nije bilo koncentracije pri realizaciji, ali ni u defanzivi, što su Francuzi kažnjavali kvalitetnom tranzicijom i brojnim viškovima za krila u pozicionom napadu.

Portugal – Francuska 23-32 (12-16)

Portugal : Miguel Martins 6, Andre Gomes 4, Alexandre Cavalcanti 3, Diogo Branquinho 3, Victor Iturriza 2, Alexis Borges 2, Fabio Magalhaes 1, Belone Moreira 1, Rui Silva 1.

Francuska : Hugo Descat 8, Dika Mem 5, Timothey N’Guessan 5, Melvyn Richardson 3, Romain Lagarde 3, Michael Guigou 3, Nedim Remili 2, Nicolas Tournat 1, Ludovic Fabregas 1, Kentin Mahe 1.

TABELA

Francuska 10

Norveška 8

Portugal 6

Švajcarska 4

Island 2

Alžir 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball