Švedska pobedila Egipat, balkanski okršaj na startu drugog kruga! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Švedska pobedila Egipat, balkanski okršaj na startu drugog kruga!

Švedska pobedila Egipat, balkanski okršaj na startu drugog kruga!

Marko Marjanović
0 komentar

U direktnom okršaju za prvo mesto  u grupi i maksimalan prenos bodova u narednu fazu Svetskog prvenstva, reprezentacija Švedske savladala je domaćina Egipat 24:23 (9:12). To znači da će se na startu novoformirane grupe sastati dve ex-yu selekcije, Slovenija i Makedonija. Taj meč na programu je u sredu, 20. januara.

Po onome što su pokazali protiv Čilea i Makedonije, i po činjenici da je Švedska u oslabljenom sastavu stigla na šampionat, Egipat je slovio za favorita protiv skandinavske selekcije. Domaćin turnira je konstantno vodio do sredine drugog poluvremena, najviše sa 14:10 i 15:11, ali su Šveđani pronašli način da se vrate.

Najpre su izjednačili na 16:16, potom i poveli sa 22:20 i 23:21. Mohamad Sanad i Jahija Omar su doneli „Faraonima“ izjednačenje, ali je Linus Person, najbolji pojedinac meča, pogodio za veliku pobedu Švedske.

ŠVEDSKA-EGIPAT 24:23 (9:12)

ŠVEDSKA: Linus Persson 8, Hampus Wanne 5, Jim Gottfridsson 3, Jonathan Carlsbogard 3, Max Darj 3, Lukas Sandell 1, Daniel Pettersson 1.

EGIPAT : Mohammad Sanad 8, Yahia Omar 6, Mohamed Mamdouh 4, Yehia Elderaa 2, Ahmed Elahmar 1, Ali Zein 1, Ahmed Hesham 1.

Protivnici Makedonije, koja je u drugi krug prošla bez prenetih bodova, biće još Rusija (22. januar) i Belorusija (24. januar). Slovenci će svoje utakmice igrati istog dana kada i Makedonija, a njihovi rivali biće još Egipat i Švedska.

Po dve najbolje reprezentacije iz četiri grupe glavne faze plasiraće se u četvrtfinale.

TABELA:

1.Švedska 4

2.Rusija 3

3.Egipat 2

4.Slovenija 2

5.Belorusija 1

6.Makedonija 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball