Zlatko Horvat: Dižemo se iz utakmice u utakmicu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Zlatko Horvat: Dižemo se iz utakmice u utakmicu

Hrvatski veteran Zlatko Horvat odigrao je svoju najbolju utakmicu na ovom Svetskom prvenstvu u ubedljivoj pobedi svoje reprezentacije nad Bahreinom 28:18. Desno krilo Metalurga izabrano je za igrača utakmice – Horvat je postigao osam golova, polovinu od toga lob udarcima koje će golman Husein verovatno sanjati noćas. 

-Ma nije bitno ko je igrač utakmice, ovo je bila timska igra, a u njoj se uvek neko istakne. Bitno je da smo dobro ušli u utakmicu, iskontrolisali je i zasluženo pobedili.

Odbrana je protivniku dozvolila svega 18 golova, a u prvih 20 minuta samo dva.

-Bilo je i protiv Katara tako, samo oni su malo ozbiljnija reprezentacija koja nam nije dosta toga dopuštala. Već je tada naša pokretljivost bila dobra, dižemo se iz utakmice u utakmicu i to je jako dobro. Izanalizirali smo Bahrein, videli gde će oni tražiti prostor za gol. To smo zatvorili, a onda im je bilo mnogo teže. I naravno, Šego je sjajno branio. Kasnije nam je uz sve to bilo lakše igrati. Sad nas čeka Argentina, utakmica je to koja nam otvara put prema četvrtfinalu. Znamo što nas čeka, treba se sada dobro odmoriti i pripremiti za taj dvoboj – rekao je Horvat.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *