Balkan-Handball.com

Brusi se forma: Bahrein lak zalogaj za Hrvatsku!

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je treću uzastopnu pobedu na Svetskom prvenstvu u Egiptu, i na najbolji mogući način započela takmičenje u drugom krugu. Uprkos najavama Line Červara, Bahrein nije bio veliki problem za njegovi tim – 28:18 (13:8). 

„Kauboji“ su furiozno startovali i finiširali utakmicu, koji su praktično rešili za desetak minuta. Ponovo je blistao Marin Šego, a naročito raspucan bio je Zlatko Horvat. Hrvatska sada ima pet bodova i vrlo izglednu poziciju pred nastavak borbe za četvrtfinale. Preostali su dueli sa Argentinom i Danskom.

HRVATSKA – BAHREIN 28:18 (13:8)

HRVATSKA: Pešić (5), Šego (12); Marić 4, Duvnjak 1, Horvat 8 (1), Šarac 1, Karačić, Štrlek 1, Čupić 2, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Brozović, Mandić 3, Jaganjac 1, Martinović 4. 

BAHREIN: Mohamed (14), Alshuwaik; Eid, A. Merza 1, Quambar, Abdulredha, M. Merza 1, Fadhul, A. Hussain, Almaquabi, Mahfood, Alsalatna 1, Alfardan, Saad 3, M. Ahmed 6 (2), Alsayyad 6. 

Vrhunsko otvaranje utakmice favorita bilo je ključno. Čvrsta 6-0 odbrana sa Musom i Mamićem u sredini, pored kojih su delovali Duvnjak i Šebetić, iza sebe je imala raspoloženog Šega koji je malobrojne propuste zone anulirao vrhunskim intervencijama. Sakupio ih je pet u ranoj fazi i omogućio svojim saigračima da razbiju Bahrein na startu – 3:0, 7:1 pa 9:2, a moglo je biti ubedljivije da se nisu promašivali ziceri i da lopta nije bežala iz ruku u kontra napadima. Balkanska reprezentacija je primila svega dva gola u prvih 20 minuta.

Bahrein je konačno uspeo da se konsoliduje i uspostavi ravnotežu, ali je šteta već bila nenadoknadiva. Polovinom prvog dela, konačno smo na terenu videli i Igora Karačića. Duvnjak je otišao na zasluženi odmor, a „Princ sa Neretve“ polako navikavao ruke i noge na egipatsko borilište. Izgubila je hrvatska napadački ritam, razbranio se i golman Mohamed, pa je azijska selekcija na odmor otišla sa, obzirom na odnos snaga, više nego prihvatljivih minus pet.

Dosta dobro je parirao Bahrein u nastavku, ali nije mogao da ugrozi rezultat. Ušao je i David Mandić, najpre je očvrsnuo i poboljšao odbranu svog tima, a potom je odradio i napadačke minuta, kojih nije imao previše u dosadašnjem toku turnira.

Prednost Hrvatske varirala je od pet do sedam golova sve do finiša utakmice i rezultata 24:18. Osvajanje novih bodova, momci Lina Červara obeležili su serijom 4:0 i maksimalnih 10 razlike na kraju.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *