IHF suspendovao selektora Mađarica Kima Rasmusena - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP JAPAN 2019 IHF suspendovao selektora Mađarica Kima Rasmusena

IHF suspendovao selektora Mađarica Kima Rasmusena

Zorica Radojkovic
0 komentar

Mađarska je Svetsko prvenstvo završila na 14 mestu, ali je i pored toga imala ogromnu sreću da je pobeda Švedske nad Nemačkom u meču za sedmo mesto pošalje u olimpijske kvalifikacije (zbog 7.mesta na prošlom evropskom prvenstvu), tako da će igrati u grupi sa Srbijom, Kinom i bronzanom selekcijom na SP za plasman u Tokio.

Selektoru Kimu Rasmunsenu danas je izrečena momentalna suspenzija sa svih takmičenja od strane Medjunarodne rukometne federacije zbog neprimerenih izjava na press konferenciji posle poraza od Rumunije u poslednjem kolu preliminarne faze koje su Mađarice dramatično izgubile 27-28. Danac je kritikovao sudije i delegate, navodeći ih da su imali nešto lično protiv njega.

Mađarski rukometni savez izdao je kratko saopštenje u kome navodi da će se za status selektora sa njihove strane, sačekati konačna odluka IHF komisije koja će odrediti koliko dugo Rasmunsen neće moći da obavlja trenerski posao. Ako to bude na period duži od dva meseca, Mađarice će sigurno tražiti novog selektora za OI kvalifikacije u martu. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball