Brković: Svaka čast napadu, Milosavljev je presudio - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP kadeti 2013 Brković: Svaka čast napadu, Milosavljev je presudio

Brković: Svaka čast napadu, Milosavljev je presudio

Milan Krasić
0 komentar

Selektor Brković će na kraju iskreno priznati ‘nisam samo ja odlučio’, ali njegova je zadnja. Trebalo je imati, znate već čega, da se ostavi Dejana Milosavljeva na golu, nakon svega što je primio u drugom delu protiv Egipta, nakon što ga je Egipćanin ‘slomio’ na penalu, nakon golova u prvi kut… Na neki način je to bila kocka, koja se isplatila. Semafor je pokazivao 56:10, Egipat je imao penal na -1. Milosavljev obranio Mohsenu, koji je dobio dodatnu šansu za zicer, i to je obranio…

– Lomio sam se da vratim Cuparu, nekako smo se pogledali na klupi, odlučili da ga zadržimo, stvarno nije samo moja odluka i on je to vratio na najbolji način. Taj penal i zicer su presudili, svaka čast napadu, ali to je skroz slomilo Egipat  – govorio je Brković nakon meča, objašnjavajući odluku zašto nije menjao golmane.

– Vlado Dragičević je radio s njima, znali smo kako Egipćani šutiraju. Nije ispoštovao dogovor do kraja pri tim šutovima, ali istrpili smo ga i isplatilo se.

Bio je to susret u kojem je trebalo povezati 2-3 dobre obrane, za prelomiti. Napadi nisu bili problem, naročito ne onaj predvođen s Mladenovićem.

– Dolazili smo u lagane pozicije za gol, onog momenta kada smo krenuli izmišljati toplu vodu, neću da kažem da se ističemo, ali da mi odlučujemo na način na koji ja mislim da ne trebamo, onda smo pravili gluposti.

Ipak, Egipat niti u jednom trenutku nije poveo…

– Mislim da su oni došli na jedno ili dva izjednačenja u drugom delu, odigrali smo baš kvalitetnu utakmicu, uz par gluposti koji se ne mogu izbeći. Odigrali smo borbeno, disciplinovano, dosta lagano smo rešavali tu njihovu obranu.

brkovic

Bojan Rađenović je imao 7/8 i dobio posebne pohvale trenera, kao i pomalo anonimni pivot Igor Čagalj, koji postaje bitna odbrambena karika.

– Rađenović igra izuzetno kvalitetan turnir, mislim da je naš najkonstantniji igrač. Golmani generalno imaju dosta obrana u odnosu na broj šutova i u odnosu na odbranu kakva je bila na početku, ali Rađenović je u ovom momentu najkonstantniji igrač. Bekovi se dižu, što je dobro, pivotmeni se vraćaju, a imamo momke koji imaju nikakvu sezonu iza sebe. Čagalj nije postojao, a sada ima vrlo, vrlo bitnu ulogu u ekipi i moram da ga pohvalim.

Mi ćemo pak pohvaliti Nemanju Mladenovića, kapitena sa 9/11 iz igre i 7/7 (dva asista) samo u drugih 30 minuta. To je pravi lider.

– Nemanja je odigrao zrelo drugo poluvreme, radio ono što jedan kapiten i igrač s takvim rejtingom treba da radi. Smirio se, bio je jako miran što se tiče napada, kvalitetno šutirao, gledao tamo gde nije golman.

Vladimir Dragičićev, selektor U21 tima, jedan je od Brkovićevih pomoćnika. On je sa Angolom u Banjaluci igrao 50-ak minuta egal utakmicu. Brkoviću sada sledi Čile i sigurno će željeti izbeći nešto slično. Najveći problem bi moglo biti šta se igra od 9:30 (petak), ali sada je na stručnom štabu da pripremi tim za ozbiljnu partiju. I ne upropasti sve dobro što je bilo kontra Japana i Egipta.

———————————————–

TERZIĆEVA NEPROMIŠLJENOST

terzić1

Utakmica je u drugom delu išla gol za gol, stoga je potez Stefana Terzića, koji nije igrao lošu partiju do tada, posebno u prvom delu (2/3, 3 asista do odmora), jako nepromišljen. Nakon jednog faula, možda i malo grubljeg, ustao je i preagresivno krenuo sucu – dobio 2 minute. Brković je poludio.

– Kad je Stefan dobio glupo isključenje, to je bilo totalno bezobzirno prema državi, prema ekipi, to ne sme da dopusti prema dresu koji nosi, ne znam što je tražio. Skoro sam pod svaku cenu želeo da ga kaznim, ali ušao je kasnije u igru i mogu da kažem da je dobro posle odigrao, izuzev jednog šuta.

IZ BUDAORŠA: Milan Krasić

PHOTO: handballhungary2013.com

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball