Počela STRUGA 2013: Metalurg rutinski – Ruska veza i Daskaloski srušili Konstancu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Počela STRUGA 2013: Metalurg rutinski – Ruska veza i Daskaloski srušili Konstancu

Utakmicom između Metalurga i domaćina Struge na otvorenom terenu na obali Ohridskog jezera, počeo je 41. Međunarodni rukometni turnir. Kako se i očekivalo, Metalurg nije imao problema sa novim makedonskim prvoligašem – 30:14 (13:8). Naročito u drugom poluvremenu, videla se razlika u klasi između dva sastava, a najefikasniji igrač susreta, bio je Martin Manaskov sa šest golova, dok je za najboljeg igrača izabran Žarko Peševski.

RK Metalurg – RK Struga  30:14 (13:8)

RK Metalurg: Mitrevski, Angelov, Ojleski 4, Madžovski 2, Pecakovski, Kosteski 1, M.Manaskov 6, V.Markoski 1, Z.Mojsoski 2, N.Markoski 1, Topić 1, Kedžo 2, Taleski 2, Jonoski, Mandiќ 4 i Peševski 4.

RK Struga: Zatarakoski, Mečkaroski, Topaloski, Kučinoski, Ugrenović 4, Badaloski, Koloski 1, Belevski 1, Stojanoski 2, Taseski 2, Jankulovski, Dunoski, Kodžoman, Krsteski, Kosteski, Novaković 1, Nacev 2 i Smačoski 1.

Mnogo zanimljivije je bilo u derbiju večeri između Vardara i rumunske Konstance 33:26. Kako se i očekivalo, silni makedonski šampion je savladao rumunskog kvalifikanta za EHF Ligu šampiona. Loše je počelo po Vardar, vodili su Rumuni 9:4 posle 13 minuta, ali je tada na scenu stupila ruska veza Rastvorcev (7) – Dibirov (6) uz odličnog Zlatka Daskaloskog na golu, koji je sa 20 odbrana poneo epitet junaka trijumfa. Preokret se desio već do kraja prvog dela (15:14), a u nastavku pomenuta trojka je uz Brumena (4) učinila sve da svom timu donese laku i ubedljivu pobedu…

U trećem meču dana Meškov Brest je lako izašao na kraj sa francuskim Versajom 34:18 (21:9).

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *