Červar odabrao 18: Bez Šušnje, Jaganjac u timu - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2019 Červar odabrao 18: Bez Šušnje, Jaganjac u timu

Červar odabrao 18: Bez Šušnje, Jaganjac u timu

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor reprezentacije Hrvatske Lino Červar objavio je konačan spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo koje 10. januara počinje u Nemačkoj i Danskoj.

Na put kreće 18 igrača umesto predviđenih 16, a među njima nema pivotmena Leona Šušnje, koji je pre par dana doživeo povredu.

-On se povredio pre nekoliko dana i u ovom trenutku nije spreman za nastup na šampionatu. Umesto njega vodim mladog Halila Jaganjca, ali treba reći da svih 28 igrača sa prvobitnog popisa još uvek konkuriše za tim. Na njima je da treniraju u svojim klubovima i čekaju eventualne promene usled povreda. 

-Atmosfera u reprezentaciji je dobra, priključili su nam se ‘bundesligaši’, postoji volja i želja, ali nas čeka jako težak zadatak. Na ovom prvenstvu ima bar deset reprezentacija koje mogu osvojiti medalje, a samo prvih sedam reprezentacija će izboriti šansu za plasman na Olimpijske Igre u Tokiju – rekao je Červar.

Hrvatska se na prvenstvu nalazi u grupi B sa Španijom, Islandom, Makedonijom, Bahrainom i Japanom.

-Island je jaka ekipa, neće nam biti lako u prvoj utakmici protiv njih. Španija je prvak Evrope. Makedonci su uvek jako motivisani, a imaće i jaku podrđku navijača, kao i mi. Japan i Bahrain su reprezentacije koje svakako mogu iznenaditi.  Put do završnice će biti paklen, ukrštamo se sa „grupom smrti“ u kojoj su Francuska i Nemačka. Daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo napraviti rezultat – rekao je Lino Červar. 

SASTAV HRVATSKE

GOLMANI: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen)

DESNA KRILA: Zlatko Horvat (PPD),  Ivan Vida (Nexe)

LEVA KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić PPD),

PIVOTMENI: Željko Musa (Magdeburg),  Krešimir Kozina (Goepingen), Marin Šipić (Nexe)

LEVI BEKOVI: Domagoj Duvnjak (Kiel) , Halil Jaganjac (Nexe), Damir Bičanić (PPD), Ivan Slišković (Goepingen), Alen Blažević (Pick Szeged)

SREDNJI BEKOVI: Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar)

DESNI BEKOVI: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball