Červar pred Brazil: Nema potcenjivanja, dva puta su već dobili bolje od sebe – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Červar pred Brazil: Nema potcenjivanja, dva puta su već dobili bolje od sebe

Nakon dva dana pauze i sa svim pobedama za sobom, reprezentativci Hrvatske raspoloženi dočekuju prvi meč glavne faze u Kelnu. I raspored im savršeno ide na ruku – odmorni otvaraju ovaj deo turnira protiv, na papiru najslabije selekcije Brazila. 

Pobede nad Islandom i Španijom omogućile su prenos maksimalna četiri boda u Keln. Ukoliko opravdaju ulogu favorita protiv najbolje južnoameričke selekcije, a u ponedeljak izbore makar remi sa domaćinom Nemačkom, Hrvati će se, poprilično neočekivano, naći u polufinalu Mondijala drugi put zaredom.

Ipak, nije realno očekivati da posao protiv Brazila bude lak za momke Lina Červara.  Tim koji je sastavio prvak Evrope Đordi Ribera, a preuzeo njegov pomoćnik Nunes, savladao je srbiju i Rusiju i odigrao egal više od 50 minuta sa Fancuskom. Jedina tamna tačka na ovom takmičenju je ubedljiv poraz od Nemačke (13 razlike).

Ekipa Brazila je već dva puta dobila selekcije kvalitetnije od sebe – najpre Srbiju, a potom i Rusiju. Zato ne sme biti opuštanja – rekao je hrvatski selektor, koji je pred ovaj meč napravio prvu promenu u timu.

Biće to treći međusobni duel ovih reprezentacija – oba prethodna dobila je Hrvatska. Na OI u Pekingu 2008. bilo je ogromnih 33:14 (grupna faza), a u osmini finala Svetskog prvenstva 2015. u Kataru, Hrvatska je na jedite jade slavila 26:25.

GRUPA KELN

20. januar 2019

18:00 Brazil – Hrvatska
20:30 Island – Francuska

TABELA

Nemačka 5

Francuska 5

Hrvatska 4

Španija 2

Brazil 0

Island 0

GRUPA HERNING

20. januar 2019

18:00 Norveška – Egipat
20:30 Mađarska – Tunis

TABELA

Danska 6

Švedska 6

Norveška 2

Egipat 1

Mađarska 1

Tunis 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *