Rapsodija Šveđana u drugom poluvremenu, Španija upisala novi trijimf - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2019  Rapsodija Šveđana u drugom poluvremenu, Španija upisala novi trijimf

 Rapsodija Šveđana u drugom poluvremenu, Španija upisala novi trijimf

zika.bogdanovic
0 komentar

Namučili su Argentinci viceprvaka Evrope, koji je svoju igru tražio čitavo prvo poluvreme, ali su onda na scenu stupili odbrana Švedske potpomognuta raspoloženim Andreasom Paličkom (16 odbrana), te slomili otpor južnoameričke selekcije, za konačnih Švedska – Argentina 31:16 (15:10)

Izuzetno drugo poluvreme odigrali su izabranici selektora Andresona, koji su protivniku dopustili svega šest golova u drugom delu igre, dostigli maksimalnih +15, a treba istaći i da su Šveđani imali čak 13 različitih strelaca.

Nešto ranije tokom dana, svoj duel odigrao je i prvi favorit B grupe, selekcija Španije, koja je na kraju stigla do +7 protiv žilavog Islanda – bilo je 32:25 (19:14). Imali su rukometaši Đordija Ribere suficit od pet golova nakon 30 minuta, ali je onda Island, predvođen Gudmundsonom i Palmarsonom zaigrao dosta bolji rukomet, pokušavali su da smanje zaostatak, ali ipak šampioni Evrope rutinski stigli do druge pobede na šampionatu, i praktično već čekirali kartu za glavnu fazu.

Prve pobede na 26. Svetskom prvenstvu u rukometu zabeležile su i selekcije Mađarkse i Katara. Mađari su bili bolji od Angole 34:24 (18:8), dok je tim sa Bliskog istoka uspeo da preboli poraz od Angole u polsenjoj sekundi, te savlada Egipat 28:23 (15:12).

TABELA:
Švedska 4
Mađarska 3
Angola 2
Katar 2
Argentina 1
Egipat 0

UROŠ SAMARDŽIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball