Prvenstvo Azije: Poznati polufinalisti i putnici na Mondijal - Balkan-Handball.com
Naslovna Azija Prvenstvo Azije: Poznati polufinalisti i putnici na Mondijal

Prvenstvo Azije: Poznati polufinalisti i putnici na Mondijal

Marko Marjanović
0 komentar

Uporedo sa Evropskim šampionatom, igra se i prvenstvo Azije u Južnoj Koreji. Tamo je već poznato koje su se četiri reprezentacije plasirale u polufinale, a samim tim i obezbedile plasman na naredno Svetsko prvenstvo koje će se u januaru 2019. godine održati u Nemačkoj i Danskoj.

Na najvećoj svetskoj smotri rukometa gledaćemo Saudijsku Arabiju, Južnu Koreju, Katar i Bahrain.

U Grupi I druge faze, Saudijska Arabija je sa maksimalnim učinkom osvojila prvo mesto ispred domaćina Južne Koreje, savladavši tu reprezentaciju u poslednjem kolu sa 26:23 (11:12). Iza njih su ostali Iran i Oman.

U Grupi II, najbolji je bio Katar sa sve tri pobede, dok je plasman u završnicu obezbedio i Bahrain, savladavši u direktnom okršaju za prolaz reprezentaciju Japana koju sa klupe predvodi Dagur Sigurdson – 29:21 (13:13). 

Dakle, polufinalne parove čine Saudijska Arabija – Bahrain, odnosno Katar – Južna Koreja. Oba meča na programu su u petak. Meč za treće mesto i finale na programu su u nedelju, 28. januara.

GRUPA I

Saudijska Arabija 6

Južna Koreja 4

Iran 2

Oman 0

GRUPA II

Katar 6

Bahrain 4

Japan 2

UAE 0

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbedile su Nemačka i Danska kao domaćini i Francuska kao branilac titule. Četvrta reprezentacija koja će izbeći doigravanje biće najbolja sa EP u Hrvatskoj, a preostalih devet predstavnika „starog kontinenta“ odrediće baraž mečevi. Pomenuta četiri tima će predstavljati Aziju, Afrika će dati tri selekcije (prvenstvo Afrike takođe u toku), koliko i pan-američka konfederacija. Jedna reprezentacija će dobiti specijanu pozivnicu za učešće na turniru, takozvani „Vajld kard“.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball