Promena strategije: Stranci predvode reprezentacije Južne Koreje – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Promena strategije: Stranci predvode reprezentacije Južne Koreje

Rukomet u Južnoj Koreji definitivno ne živi najbolje dane. Nekada najuspešnija azijska nacija u obe konkurencije, dugo već nije ozbiljan faktor na svetskoj sceni, pa su čelni ljudi našeg sporta u ovoj zemlji odlučili da promene strategiju, i po prvi put u istoriji angažuju evropskog selektora, kako za mušku tako i za žensku reprezentaciju.

Muškarce će predvoditi Rolando Freitas, 57-godišnjak koji je 11 godina (2005-2016) bio selektor Portugala. Prvo je vodio juniorsku, a potom od 2011. i seniorsku reprezentaciju.
Po završetku mandata nakratko je preuzeo tim Akvas, a od 2018. do pre par dana je radio i kao koordinator u muškim reprezentacijama Izraela.

Žensku reprezentaciju preuzima dobro poznato ime na ovim prostorima – Kim Rasmusen. Danski stručnjak je predvodio ekipe Sravsen IF, Roskilde, CSM Bukurešt, MKS Lubin i CS Gloria Bistricu. Bio je selektor ženskih reprezentacija Mađarske, Poljske i Crne Gore.

-Konačno je i zvanično, novi posao, nova slova i jezik za učenje i potpuno novo iskustvo za mene, a to nije moglo doći u boljem trenutku u mojoj karijeri. Veoma sam uzbuđen i počastvovan što sam prvi strani trener u Južnoj Koreji i trebaće mi sve moje veštine i pomoć igrača i osoblja da uspem – rekao je Rasmusen.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *