Naisa eliminisana u Turskoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Naisa eliminisana u Turskoj

Naisa eliminisana u Turskoj

zika.bogdanovic
0 komentar
Rukometašice niške Naise pobedile su sa 27:26 (16:12) ekipu Ardesena u revanš meču osmine finala Čelendž kupa, ali ne idu dalje zbog poraza u prvoj utakmici od 30:25 (14:10).Naisa nije uspela da se plasira u četvrtfinale Čelendž kupa, takmičenja koje je osvojila 2007. godine. Niške igračice nisu uspele da stignu zaostatak od 5 golova iz prvog meča, pa im minimalna pobeda nije mnogo značila.
U drugoj utakmici Naisa je igrala borbeno, ali nije iskoristila prednost od 6 golova (18:12) koje je imala na početku drugog poluvremena.

Sjajnu partiju na golu pružila je mlada Milena Petković sa 16 odbrana, ali to nije bilo dovoljno. Pored agresivne igre domaćih igračica, niške rukometašice su sebi više puta dozvoljavale da greše u dodavanju i da olako gube napade i igračice protivnika koje su brzim kontrama lako dolazile do gola.

Ardesen je bolje počeo meč, poveo sa 3:1 zahvaljujući greškama u napadu Nišlijki. Milena Petković je bila sigurna na golu, ali je Ardesen poveo sa 5:3. Naisa je preko Lilije Gorilske i Suzane Ćubele izjednačila na 5:5, zatim na 6:6 golom Hristine Nedeljković.

Prvu prednost na meču donela je Gorilska i rezultat je bio 7:6 za Naisu. Niški tim je poveo sa 10:7 i usledio je tajm-aut Ardesena nakon čega su Turkinje postigle gol, ali je Naisa uspela da povede sa 12:8.

Sigurna na golu Ardesena je bila Jelena Pirsl koja nije davala Naisi da se „odlepi“, ali su niške igračice dva puta otele loptu Ardesenu, prvu put Marija Petrović, zatim i Marija Filipović i Naisa je otišla na odmor sa prednošću od 16:12. Ardesen je postigao i 13. gol, ali nije bio priznat jer je isteklo vreme zbog čega su se žalili predstavnici turskog tima.

Naisa je dobro počela drugi deo utakmice, vodila sa 18:12, ali su brzo uzvratile protivnice i smanjile na 14:18. Ardesen je nastavio sa brzim kontrama i došao je na minus 3 (19:16 za Naisu). Trener niške ekipe Svetislav Jovanović je zatražio tajm-aut, ali su nakon pauze niške igračice pogrešile lošim dodavanjem i još jednom greškom u kontri Naise Ardesen je imao gol zaostatka (18:19).

Preko sedmeraca Sandra Lapajne je donela prednost od 21:19, ali do kraja meča Naisa nije uspela da povrati veću prednost.

Dve sjajne odbrane Petkovićeve nakon kontri Ardesena nisu donele Naisi prednost veću od dva gola. Gruba igra domaćina prolazila je kod sudija, pa je Ardesen na kraju izgubio golom zaostatka (27:26).

U prvom meču Ardesen je većim tokom vodio, ali je Naisa imala prednost krajem prvog dela igre. Konačan rezultat od 30:25 (14:10) donela je igračica Ardesena iz šuta sa devet metara nakon isteka vremena.

Naisa je oba meča odigrala u Turskoj zbog nedostatka finansija, pa je Rukometni klub iz Ardesena pokrio sve troškove puta i smeštaja.

 DRUGI MEČ:

ARDESEN – NAISA 26:27 (12:16)

ARDESEN: Abdioglu, Adiyaman, Asik, Gencoglu 1, Ghidoarca 4, Gursal, Halici 1, Kurtoglu, Kurtoglu, Manoila 3, Pirsl, Sen 1, Sormaz, Topaloglu 8, Vaschuk, Yakupoglu 8.

Sedmerci: 4/4
Isključenja: 14 minuta

NAISA: Dragoljubović 1 odbrana, Petković 16 odbrana, Kričak, Veljković, Marković, Ćubela 4, Mitrović, Lapajne 7, Stefanović, Nedeljković 3, J. Zdravković, T. Zdravković, Petrović 2, Tanasković, Filipović 1, Gorilska 10.

Sedmerci: 5/8
Isključenja: –

PRVI MEČ:

NAISA – ARDESEN 25:30 (10:14)

NAISA: Dragoljubović, Petković, Kričak 1, Veljković, Marković, Ćubela 3, Mitrović, Lapajne 7, Stefanović, Nedeljković 1, J. Zdravković, T. Zdravković 2, Petrović 2, Tanasković, Filipović 3, Gorilska 6.

Sedmerci: 1/3
Isključenja: 12 minuta

ARDESEN: Abdioglu, Adiyaman, Asik, Gencoglu 3, Ghidoarca 5, Gursal, Halici, Kurtoglu, Kurtoglu, Manoila 2, Pirsl, Sen 2, Sormaz, Topaloglu 7, Vaschuk 7, Yakupoglu 4.

Sedmerci: 6/8
Isključenja: 10 minuta

TEKST: LJUBICA STOJANOVIĆ, JUŽNE VESTI

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball