Požarevac u Šapcu: Odbrana domaćina i kratka klupa gostiju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Požarevac u Šapcu: Odbrana domaćina i kratka klupa gostiju

Požarevac u Šapcu: Odbrana domaćina i kratka klupa gostiju

zika.bogdanovic
0 komentar

Iako je ostalo još osam kola da se igra do završetka prvog dela sezone u Super ligi Srbije, stvari oko četiri ekipe koje će igrati u plej-ofu dobijaju svoji finalni obris. Ako Metaloplastika savlada Požarevac večeras od 18.30 časova u Šapcu, ta slika bi mogla da bude još daleko jasnija. Šapčani su prošlog vikenda neočekivano eliminisani od belgijskog predstavnika u Čelendž Kupu:

– Meč je bio neizvestan do samog kraja, tj do poslednjeg minuta utakmice, igrali smo dobro, vodili smo nasu igru na terenu, ali ta prednost Belgijanaca od 6 golova iz prvog meca je presudila. Meni teško pada svaki poraz, ali naravno igramo dalje … ostaje nam domaće prvenstvo, da napravimo sto bolji rezultat , i ostvarimo ciljeve – kaž  najefikasniji u mečevima sa Belgijancima, levi bek Stefan Ilić.

– Dočekujemo goste spremni i zdravi. U prvom meču nisam igrao, ali svakako znam većinu igraca iz gostujuće ekipe. Nije ekipa za potcenjivanje, kao sto su pokazali u prvom duelu, ali ako mi budemo nametnuli našu igru na terenu, ne verujem da će biti problema.
Prvi strelac Super lige, Aleksandar Pilipović, prokomentarisao je remi u Kragujevcu u prošlom kolu:
– Jako loše smo ušli u utakmicu, gubili smo i osam razlike. Ništa nam nije polazilo za rukom. Ipak, u nastavku smo pokazali karakter, i sa sjajnim Minićem na golu izvukli jako bitan bod.

O predstojećem gostovanju protiv Metaloplastike kaže:

– Mi ulazimo u tu utakmicu rasterećeni. Znamo na kojim pozicijama su jaki, i naš fokus će biti na tim igračima. Njihov glavni kvalitet je na golu, gde dominira Darko Arsić. Dolaskom Stefana Ilića dobili su i veliki kvalitet u šutu spolja. Nema mnogo ekipa u ligi koje se mogu osloniti na takvog beka. Naš najveći problem je taj što nam je bekovska linija preopterećena, nema adekvatnih zamena. To nas je često koštalo bodova ove sezone. Ipak, znamo na koje aspekte igre treba da stavimo akcenat, pa, pokušaćemo da iznenadimo – završava ubojito levo krilo. Požarevac će u meču sa Metaloplastikom igrati u kompletnom sastavu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball