UO RSS bez priče o Danskoj, Milan Đukić: Zabijamo glavu u pesak - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan UO RSS bez priče o Danskoj, Milan Đukić: Zabijamo glavu u pesak

UO RSS bez priče o Danskoj, Milan Đukić: Zabijamo glavu u pesak

zika.bogdanovic
1 komentar

Na sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije nije bilo govora o rezultatu ženske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Danskoj, a samim tim ni statusa aktuelnog selektora Saše Boškovića. Primedbu na nepostojanje tačke dnevnog reda koja bi se time bavila, imao je predsednik RK Vojvodina, Milan Đukić:

– Zabijamo glavu u pesak. Nemamo nikakav stav o onome o čemu javnost očekuje da čuje naš stav. Izbor uzbunjivača i plan organizacije izbora ne zanimaju javnost, a mi ono o čemu javnost želi da čuje, nemamo kao tačku dnevnog reda. Ili kada ovao UO saznaje iz novina da selektor postavlja tim-menadžera reprezentacije. Onda mi negde ne funkcionišemo dobro ili selektor ne funkcioniše sa nama dobro, ili sve zajedno ne funkcioniše. Na ta pitanja moramo da damo odgovore, a lako ćemo za uzbunjivača…

PEROVIĆ: NEĆEMO O SELEKTORU KADA SE DELU JAVNOSTI NAUMILO

perovic_rssPredsedavajući UO RSS, Borislav Perović ovako je replicirao…

– Za nepostojanje te tačke dnevnog reda postoje dva razloga. Ne može se izveštaj sa prvenstva napraviti za 5 do 7 dana. Pametno je da se oba izveštaja naprave istovremeno, a muško EP u Poljskoj biće završeno krajem januara. Muška reprezentacija treba mir u kući. Ne znam na koju ste javnost mislili? Da li će deo novinara, deo, pod navodnicima, stručne javnosti, da bude to kad se njima naumilo, to je druga stvar. Izveštaji se ne prave od petka do petka, za to treba vremena. Ovo vreme nije bilo dovoljno, s tim što se i deo stručnog štaba još uvek nije ni vratio. Biće to na UO, šta ima važnije od toga kada su reprezentacije u pitanju. Zašto sada? Šta će srpski rukomet izgubiti za tri petka? Da neko čuje da li je selektor smenjen ili ne? Ne vidim čemu nervoza. Svako drugačije doživljava pritisak javnosti. Da li su samo javnost oni što imaju mikrofon i olovku, ili je to nešto šire? Poznajemo se dugo, nisam od tih koji nabijaju glavu u pesak, ni za daleko manje bitne stvari od ovoga. To nije nešto što treba da brine nekoga. Imaćemo široku raspravu, selektori će proći na tim izveštajima kako će proći.

Na to je Milan Đukić odgovorio…

– Sve i da nismo trebali da donosimo odluke i slušamo izveštaje, danas smo pod tačkom razno morali da razgovaramo o tome, jer o tome razgovara najšira rukometna i sportska javnost. O tome bi trebali da pričamo. Nisam nervozan, ne žuri mi se, nemam kandidate, ali ako smo ozbiljni ljudi to ne bismo smeli da prećutkujemo. Manje ili više, pored onog našeg terostičkog napada u avionu, najbitnije od rukometa je ovo što se desilo u Danskoj. A o tim-menadžeru, to ni sada ne postoji. O ozbiljnosti Saveza može da govori i to kada nam se igrač hvali preko novina da je postao tim-menadžer.

Možda vam se dopadne

1 komentar

Lazar 27/12/2015 - 15:20

Djukic je u pravu! Dok nam selektori rade sta hoce,treneri u „nestajanju“ posto na vrh izlaze kvazi strucnjaci,dok Spasojevic iz senke radi sta hoce,dok je predsednik vec 5 meseci u ostavci,dok Lazic i drustvo sastavljaju,postavljaju,razresuju koga i kako hoce,dok je sudijska „zadnja“…tu smo!!!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball