Predsednik RFM Živko Mukaetov: Svi maksimum da ispunimo zajednički san - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Predsednik RFM Živko Mukaetov: Svi maksimum da ispunimo zajednički san

Predsednik RFM Živko Mukaetov: Svi maksimum da ispunimo zajednički san

zika.bogdanovic
0 komentar

Rukometna Vlada Makedonije na sednici održanoj u sredu imenovala na novog direktora reprezentacije Milka Čakareskog, dok je za trenera juniorske reprezentacije izglasan Aleksandar Jović u ulozi vršioca dužnosti za kvalifikacije u Švajcarskoj koje su na programu od osmog do 10. aprila (Švajcarska, Farska Ostrva i Crna Gora). Prvi čovek makedonskog rukometa, Živko Mukaetov, otvorio je i temu učestvovanja na EURO 2016 u Poljskoj, gde je Makedonija zauzela 11. mesto (bez pobede), što nije zadovoljilo rukometnu javnost, ali ni same čelnike:

– Želim da u ime Federacije i svoje lično ime kažem da smo se založili maksimalno, i personalno, i finansijski. Ako pravi realnu analizu, mislim da je naša greška kao Federacije bila što smo dozvolili Danilu Brestovcu da napusti stručni štab. Iz današnje perspektive to smatram svojom i greškom rukovodstva. Nismo očekivali takve reprekusije, ali se to desilo i biće nam na pameti. Naša logika je bila da je sistem postavljen, funkcioniše i da jedan čovek ako je odsutan da to ne može imati uticaj, ali se pokazalo da može i zato priznajemo grešku i ne bežimo od toga – rekao je Mukaetov i podvukao šta sledi:

-Čeka nas ozbiljan momenat, nastup u kvalifikacijama za Rio. To je druga prilika za mušku reprezentaciju, ali i poslednja šansa za ovu generaciju. Moramo maksimalno da se pripremimo. Svi hoćemo i gorimo od želje da se plasiramo na OI. Svako ko će iskompromitovati tu misiju u sistemu RFM, uključujući i nas, ne sme da beži od odgovornosti koju svako mora da ponese. Ako to ne ispunimo, spremni smo da podnesemo odgovornost. Daćemo maksimum, ako se to traži, spremni smo i da se povučemo, a neko drugi da produži sa rukovođenjem. Trudimo se i u delu mladih vrednosti, za sistem za građenje novih generacija, da mogu da predstavljaju državu u inostranstvu. Tražim maksimalnu podršku od svih činilaca u sportu da ispunimo san svih nas – zaključio je Mukaetov.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball