Požarevac i Sloga otvaraju kolo: Po receptu Partizana ili Jugovića? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Požarevac i Sloga otvaraju kolo: Po receptu Partizana ili Jugovića?

Požarevac i Sloga otvaraju kolo: Po receptu Partizana ili Jugovića?

zika.bogdanovic
0 komentar

Požarevac za produžetak sna o plej-ofu, a Sloga za overu istog. Duel dva superligaša od 17.30 časova otvara 15. kolo.

– Bila je to važna utakmica u borbi za plej- of. Loše smo otvorili utakmicu, oni su odigrali dosta dobro. Pred punom halom, nošeni navijačima, odigrali su bolje od nas. Imali su odličnog Tomića na golu, on je presudio pobednika – kaže mladi golman Požarevljana Lazar Minić o duelu na Banjici prošlog vikenda i komentariše narednog rivala:

Sloga je svakako jedna od najjačih ekipa u ligi, ali sada igraju bez najboljeg igrača Krsmančića. Biće sigurno teška utakmica, ali mislim da možemo ponoviti ono što je uradio Jugović u prošlom kolu – da ih dobijemo na svom terenu. Oni nas ne mogu iznenaditi, pogledali smo par njihovih utakmica i znamo na čemu smo. Najveća opasnost je na golu, gde Milenković odlično brani. Imaju i sjajnog pivotmena, mislim da su najbolji u ligi kada je igra sa pivotmenom u pitanju. Najveći zadatak će biti zaustavljanje njihove igre na crti.

Požarevac će biti značajno oslabljen neigranjem kapitena Marka Čavaljuge, koji je propustio i meč sa Partizanom. Srednji/levi bek ima blažu povredu prepon zadobijenu u meču sa Rudarom pre dve nedelje.

Prvi strelac Sloge iz Požege ove sezone, levo krilo Dušan Mirić, ovako je video poraz u Kaću u prošlom kolu:

– Odigrali smo neverovatnu utakmicu protiv Partizana i time završili veliki posao što se tiče plasmana u plej-of. Došlo je do emotivnog pražnjenja i nekog vida zasićenosti, što je rezultiralo porazom u Kaću. Poraz je bolan, ali ne i poguban.

O Požarevcu…

– To je iskusna eki9pa sačinjena od igrača koji su prešli tridesete, a koji godinama već igraju Super ligu. Oslabljeni su odlaskom prvog strelca Pilipovića u Tursku, momka koji je pravio razliku i ulivao sigurnost. Iskustvo je na njihovoj strani, ali fizička priprema je naša prednost. Najveća prednost nam preti od Todorovića, Čavaljuge i Pavlovića. Ne treba zaboraviti ni iskusnog Đorđevića. Ako uspemo da zaustavimo ovaj kvartet, možemo i matematički da obezbedimo plej-of.

Osim operisanog Mladena Krsmančića, svi u redovima Sloge su spremni i orni za meč.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball