Večiti derbi u Šumicama (20, RTS 2): Sve je moguće! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Večiti derbi u Šumicama (20, RTS 2): Sve je moguće!

Večiti derbi u Šumicama (20, RTS 2): Sve je moguće!

zika.bogdanovic
0 komentar

Srpski rukometni večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se večeras od 20 časova u „Šumicama“ (RTS 2). Posle pobede nad večitim rivalom prošle jeseni, tim Nenada Peruničića se izdvojio na čelu prvenstvene tabele, gde se nalazi i sada, kao jedini koji je izborio plasman u plej-fo četiri kola pre kraja regularnog dela sezone. Overa je stigla u Kostolcu prošlog vikenda…

– Idemo na pobedu svaku utakmicu. Svi smo priželjkivali tu pobedu u Kostolcu, jer Zvezda dugo nije pobedila tamo. Veoma iskusna ekipa koja ima neki svoj sistem, sporiju igru, ali nismo dozvolili da nas uspore i tako ih slomili u završnici utakmice – kaže pivotmen Crvene zvezde Dejan Babić i komentariše narednog rivala:

– Svaki derbi nosi svoje junake i određenu tezinu. Dosta smo radili na timskom duhu, da ulazimo u svaku utakmicu sa istim stavom, da nas ništa ne ponese i da iskoristimo priblizne godine i to drugarstvo koje imamo. Partizan je veoma talentovana ekipa. Sviđa mi se njihova bekovska linija. Radojković se vraća iz povrede, što mi je veoma drago. Smatram ga najvećom pretnjom za nas.

Doskorašnji član Crvene zvezde, Slobodan Dimitrić, odlučio je da se vrati u matični Proleter iz Zrenjanina.

REVANŠ U ŠUMICAMA NE BI BIO IZNENAĐENJE

Sve bolji u dresu Partizana je desni bek Mihajlo Radojković. Dvadesetdvogodišnji Smederevac je stasao u ozbiljnog igrača za superligaške uslove, koga protivnici apostrofiraju prilikom analize igre Partizana… 

– Nismo potcenili protivnika, bio je to meč velikog značaja za nas. Dali smo 100% od sebe, igrali kako se dogovorili, sve ispoštovali – kaže Radojković o pobedi nad Požarevljanima u prethodnom kolu i priseća se poraza u derbiju na Banjici u prvom delu sezone:

– Duža klupa Crvene zvezde je presudila. Imali su više igrača u rotaciji, dok je nama napad jednostavno stao na kraju. Međutim, znamo kako treba da pobede u derbiju. Očekuje nas dobar meč, puno trčanja, sav pritisak derbija. Najveća opasnost nam preti od Zlatanovića, koji je jedan od najboljih golmana lige. Pobeda ne bi bila iznenađenje. Sve je moguće – zaključuje levoruki rukometaš Partizana.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball