Orlići izborili plasman na EP - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Orlići izborili plasman na EP

Orlići izborili plasman na EP

zika.bogdanovic
0 komentar

Muška juniorska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se od 28. jula do sedmog avgusta održati u Danskoj. Orlići su savladali Grčku 20:17 (10:8) u drugom kolu kvalifikacionog turnira nakon trijumfa na startu protiv Izraela 36:25, što je bilo dovoljno da se obezbedi prvo mesto u grupi i pre trećeg meča sa domaćinom – Gruzijom.

Izrael je savladao Gruziju 35:25 u drugom meču dana i tako praktično rešio sve dileme oko jedne ekipe koja će učestvovati na kontinentalnom takmičenju.

U redovima srpskog tima najefikasniji su bili Arsenić sa šest, odnosno, Kljajić i Mitić sa po četiri gola.

U trećem kolu Srbija se sastaje sa Gruzijom u nedelju od 14 časova.

TABELA:
Srbija 4
Izrael 2
Grčka 2
Gruzija 0

Nikola Marković, trener juniorske reprezentacije Srbije:

  • Prvo bih želeo da čestita mojim igračima na dobroj igri, borbenosti i zalaganju. Sa četiri treninga i jednom prijateljskom utakmicom proći na Evropsko prvenstvo je za svaku pohvalu. Čestitam i stručnom štabu, lepo je biti na Evropskom prvenstvu.

Aleksa Kljajić, desno krilo reprezentacije Srbije:

  • Vrlo smo zadovoljni plasmanom na Evropsko prvenstvo. Drugo poluvreme duela sa Izraelom je pokazalo da možemo da kvalitetno igramo i sa mnogo ozbiljnijim protivnicima. Ta borba, požrtvovanje, ali i uigranost su pravi prikaz kako možemo da igramo. Znam da ćemo se detaljno pripremati tokom leta kako bi ostvarili što bolji plasman u Danskoj.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball