Rio ostao san: Tunišani bacili Makedoniju u očaj - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Rio ostao san: Tunišani bacili Makedoniju u očaj

Rio ostao san: Tunišani bacili Makedoniju u očaj

Marko Marjanović
1 komentar

Reprezentacija Makedonije poražena je u odlučujućem duelu kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre. Izabranici Ivice Obrvana poklekli su pred Tunisom u trenutku biti ili ne biti – 32:26 (17:10). Afrička selekcija je već u prvom poluvremenu stekla nedostižnu prednost.

Od samog početka nije išlo dobro. Tunis je preko Hosnija i Žaluza poveo sa 3:0, a već u sedmom minutu bilo je 6:1, kada je Obrvan zatražio tajm-aut.

Nije pomogao ni Mitrevski koji je zamenio Ristovskog, pošto je Žaluz na polovini prvog dela pogodio za 10:3, dok je Makedonija još uvek imala samo jednog strelca. Serija od 3:0 vratila je nadu, ali samo nakratko. Tunišani su sa dva igrača više u polju vratili na velikih sedam razlike, sa kojom se i otišlo na odmor.

Kapiten Lazarov je vukao svoju reprezentaciju u nastavku, ali uzalud. Mirkuslovski je smanjio na minus četiri u finišu, ali mogućnosti za veliki preokret nije bilo, pa je vicešampion Afrike obezbedio nastup na najvećoj smotri sporta, dok je san ove makedonske generacije ostao nedosanjan. Bugani i Benzur su bili najefikasniji u pobedničkim redovima sa po šest golova, dok je na drugoj strani Lazarov postigao devet.

Makedoniji je preostao duel sa Čileom.

Foto: Filip Viranovski / Gol.mk

Možda vam se dopadne

1 komentar

Bobo 09/04/2016 - 22:15

Ekipa sa jednim vrhunskim, gomilu prosečnih igrača i ispod prosečni trener nisu dovoljni za nastup na OI.

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball