Balkan-Handball.com

Adžić „novi“ selektor Crnogorki: Najveći izazov u karijeri!

Nakon debakla na Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru, Dragan Adžić je povukao očekivan potez i podneo ostavku na mesto selektora ženske reprezentacije Crne Gore. 40-ak kasnije, kreator najvećih rukometnih dostignuća u svojoj zemlji ponovo preuzima tu funkciju.

Novi Upravni odbor RSCG, kojim je prvi put od 2009. predsedavao Zoran Radojičić, odlučio je da reizabere 46-godišnjeg trenera za novi Olimpijski ciklus.

Navedeno je i da je Bojana Popović, koja je u međuvremenu izabrana za vršioca dužnosti selektora, obavestila novog-starog predsednika UO da zbog porodičnih i obaveza u ŽRK Budućnost ne može da preuzme tu funkciju.

Prethodno je Rukometni savez Crne Gore objavio spisak igračica za dvomeč sa Makedonijom u narednoj EHF nedelji (od trećeg do devetog oktobra), a na njemu nema dugogodišnjih reprezentativki, golmana Sonje Barjaktarović, kapitena Marije Jovanović, Katarine Bulatović, Anđele Bulatović i Jovanke Radičević.

Jedino je izvesno da se od reprezentacije oprostila Anđela Bulatović, a šta je po sredi u slučaju preostalih „zlatnih lavica“, ostaje da čujemo i vidimo u narednim danima.

  • Nisam se pokajao što sam podneo ostavku, već su se nakon objavljivanja te odluke u Riju neke stvari poklopile. Nakon analize i smernica koje sam dao, rekao sam da sam spreman da ponudim pomoć. I da smo osvojili zlato, čekao bi nas izuzetno težak period, a moj plan je dobio odobravanje Upravnog odbora, kao i novog i starog predsednika. Preda mnom je najveći izazov u karijeri i nisam bio spreman da se sada povučem. Drago mi je da je Bojana prihvatila da bude uz mene, da nije ona tu, ne bih bio ni ja –  rekao je Adžić za „Vijesti”, uz informaciju da je trener golmana reprezentacije Vlatko Đonović tražio odmor i da će ga na toj poziciji zameniti Novak Ristović.

Da li su devojke kojih nema na spisku za EHF nedelju otpisane?

  • Nije nijedna, ali s obzirom na to da je cilj Tokio, želimo da provjerimo devojke koje su sada na spisku, a ranije nisu bile u našem sistemu. Sve igračice koje budu u vrhunskom rukometu kada se bude igralo Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje je prvo izborno za Olimpijske Igre, biće pozvane. Imam i obavezu i želju da porazgovaram sa svim devojkama koje su dale nemjerljiv doprinos crnogorskoj reprezentaciji, a na njima je odluka da li će nastaviti da igraju. Ponavljam, nijedna nije otpisana, ali će fokus biti na onima koje budu vidjele sebe u timu do kraja Olimpijskog ciklusa – zaključio je Adžić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *