Balkan-Handball.com

Alušovski: Vesprem veliki favorit, ali nećemo izaći sa belom zastavicom!

Trener Vardara Stevče Alušovski prepustio je Vespremu ulogu apsolutnog favorita pred finale devete edicije SEHA Gasprom lige u Zadru (20.30). Prvak Makedonije i Evrope je na volšeban način došao do prilike da brani titulu, ne samo magičnim preokretom protiv PPD Zagreba u polufinalu, već i u revanšu četvrtifnala protiv Neksea.

Ipak, šampionski karakter doveo je tim iz Skoplja do prilike da četvrti put u nizu osvoje SEHA, ali je poslednja prepreka ubedljivo i najteža.

Nema sumnje da je Vesprem veliki favorit. Naše je da se potrudimo da odigramo najbolje što možemo, da damo maksimum. Mogu samo da obećam da nećemo izaći na teren sa belom zastavicom, i da ćemo se potruditi da odigramo kvalitetno. Ako tako bude, verujem da će se dogoditi još jedan uzbudljiv i neizvestan okršaj Vardara i Vesprema, kao što obično biva kada se sastanu ova dva timarekao je strateg Vardara.

Uz Borka Ristovskog, najzaslužniji za plasman Vardara u finale je Lovro Jotić, koji je sekund pre kraja polufinalnog okršaja pogodio i odveo meč sa PPD Zagrebom u penal seriju.

Mislim da će ključ utakmice biti odbrana i golmani. Znamo šta treba da radimo protiv Vesprema, tako da sam siguran da će detalji odlučivati. Spremamo se najbolje što možemo, pa videćemo za šta će to biti dovoljnorekao je hrvatski itnternacionalac.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *