Balkan-Handball.com

Arsenić spasio „orliće“ bruke – Sa Nemcima od 9. do 12. mesta

Zaustavljeni šut Horaku od strane Mihajla Radovanovića u sedmoj penal seriji meča sa Argentinom 26:25 -21:21 (10:12), doneo je pobedu „orlićima“ i obezbeđen plasman između devetog i 12.mesta, za koje će se boriti sa Nemačkom u četvrtak. Ime glavnog heroja, ipak, pripisujemo Luki Arseniću, drugom čuvaru mreže, koji je sa 17 odbrana držao u većem delu meča u životu svoje kolege na terenu, koji su pokazali samo deo borbenosti i volje iz onih banjalučkih večeri.

STATISTIKA

Eliminacija od Holandije, očigledno je uzdrmala izabranike Vladimira Dragićevića, pa su se oni u većem delu duela sa vidljivo slabijom Argentinom, ponašali kao da je SP već završeno. Osetilo se to po govoru tela, gestikulacijama i koncentraciji u većem delu utakmice. Da nije bilo Arsenića i u prvih 15 minuta nastavka, Bogdana Radivojevića, koji je do 48. minuta bio i jedini strelac u drugom poluvremenu u redovima Srbije, utisak i rezultat bi bio poražavajući.

Ovako, trgnuli su se „orlići“, ušli u egal završnicu sa protivnikom u čijim redovima nije bilo najboljeg igrača Pabla Simoneta, a na kraju, došli do pobede posle penal-serije.

Naredni protivnik je Nemačka, a za nju će biti potrebno mnogo više srčanosti, ukoliko se želi izbeći poraz…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *