Asistent selektora Živojin Maksić: "Ogroman motiv da napravimo dobar rezultat" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Asistent selektora Živojin Maksić: „Ogroman motiv da napravimo dobar rezultat“

Asistent selektora Živojin Maksić: „Ogroman motiv da napravimo dobar rezultat“

zika.bogdanovic
0 komentar

Asistent selektora Saše Boškovića, Živojin Maksić, bukvalno, nema kada da spava ovih dana. Tek što su se obaveze u Zaječaru završile, usledio je početak završnih priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo, koje počinje četvrtog decembra. Zato i nije bilo vremena da se prokomentariše žreb za osminu finala KPK, koji je najbolji srpski klub namerio ponovo na Dinamo iz Volgograda. Ruski šampion je bio bolji u četvrtfinalu KPK prošle sezone:

– Imamo negativno iskustvo sa Dinamom, ali svi u klubu pozitivno razmišljamo, mislimo da je situacija drugačija i verujemo u plasman u četvrtfinale. One su promenile sastav, ali znate kakva je ta ruska škola. Kada jedna devojka ode, oni imaju dve da pokriju tu poziciju. Mečeve EHF Lige šampiona, igrale su toplo-hladno. Sve informacije i diskove imamo spremne i čeka nas rad, kada se završe reprezentativne obaveze.

Ruskinjama su prethodile dve pobede nad Jagodinom, od kojih je revanš u „Kraljevici“ dobijen ubedljivo. Shodno tome i pitanje, da li Zaječar igra na 100% svojih mogućnosti?

– Kao trener, uvek razmišljam u tom pravcu da ima prostora za napredak. Pobeda nad Jagodinom je bila visoka, ali je to odraz maksimalne koncentracije. Pružili smo dobru igru, publika je uživala i nadam se da će se tako i nastaviti.

Kao čovek koji se upisao na listu „besmrtnih“ pretrčavši maraton, verovatno ste svesni da je i reprezentacija Srbije na početku jedne maratonske trke, koja bi trebalo da se završi 16. decembra…

– Produžio bih taj maraton i na Mediteranske igre narednog leta, odnosno, SP u decembru. To bih sve gledao kao na jednu celinu. Imamo jasne ciljeve, veliki motiv i odličnu atmosferu u reprezentaciji. Nadam se da će ta pozitivna energija doprineti dobrom rezultatu.

Norveška, Češka i Ukrajina nas čekaju…

– Dobili smo dosta materijala sa pripremnih turnira. Norveška nema sastav sa ovih OI u Londonu, ali zato ima neke igračice sa prethodnih u Pekingu. Dobro je što igramo prvu utakmicu sa njima, s obzirom da one drugačije tempiraju formu. Nadam se da ćemo pružiti jednu odličnu partiju protiv reprezentacije koja je osvojila sve. Čehinje i Ukrajinke su dobre. Igramo kući i želimo plasman u drugu fazu. Ukrajinke su dobile Španiju, koja je na Olimpijskim Igrama osvojila bronzu. Imaju veliki broj igrača u dobrim klubovima, ali verujemo da smo bolji i da ćemo to pokazati.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.