Benjamin Burić o trvenjima u BIH: Igramo za sebe i svoju državu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Benjamin Burić o trvenjima u BIH: Igramo za sebe i svoju državu

Benjamin Burić o trvenjima u BIH: Igramo za sebe i svoju državu

zika.bogdanovic
0 komentar

Bosanskohercegovački reprezentativac Benjamin B urić provodi treću sezonu na golu slovenačkog Gorenja. Slovenački vicešampion izgubio je korak sa Celjem PL u borbi za domaće trofeje u poslednje dve godine, ali mu u EHF Kupu ide dobro. Dokaz za to je i igranje na F4 turniru EHF Kupa prošle sezone. Ove će “Ose” za grupnu fazu morati da se izbore protiv starog rivala, danskog Holstebroa, a Burić i nije preterano zadovoljan žrebom:

– Žreb nas nije oduševio, jer kao nosioci i nismo baš dobro prošli. Holstrebo je vrlo dobra ekipa koja igra super ligu, a prošle godine smo ih prošli za dva gola, tako da mislim da će i ove godine biti dosta jake i napete utakmice. Oni su dosta promenili sastav, ali svejedno, očekuju nas teške i neizvesne utakmice – kaže Burić i ističe da su ciljevi isti:

– Imamo isti cilj kao i prošle godine, otići na F4. Dosta jačih ekipa ima nego prošle sezone i biće zanimljivije. Glavni favorit je aktuelni osvajač Berlin, alit u sui  Magdeburg, Gepingen, Nant i naravno, mi.

Čekaju vas i reprezentativne obaveze. Bosna i Hercegovina igra pretkvalifikacije za baraž za SP 2017 a rivali su Slovačka u Tuzli i Litvanija u gostima…

–  Iskreno, jedva čekam ovu reprezentativnu stanku, jer dugo se nismo vidjeli, igramo protiv dve odlične ekipe. Najbitnije da ostvarimo pobjedu protiv Slovačke u Tuzli, a onda ozbiljno shvatit Litvaniju jer u prošlim kvalifikacijama ta nas utakmica nije odvela u Poljsku. To nam je najveća opomena,  kako trebamo igrati protiv Litvanije.

Da li čitava ujdurma na relaciji IO RS BIH – selektor Dragan Marković, koja je potresala javnost prethodnih mesec dana, može da pokvari atmosferu u reprezentaciji?

– Sigurno da takve situacije mogu dosta uticat na igrače i poremetit odlično raspoloženje kakvo smo imali u reprezentaciji. Siguran sam i da će igrači dati svoj maksimum, jer mi nismo tu radi selektora i IO, već igramo za sebe i državu svoju. Nadam se da će se sve to što prije riješiti i da ćemo skupiti svi zajedno glave i odvesti Bosnu i Hercegovinu na još jedno veliko takmičenje – jasan je Burić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball