Bergerud odlazi, Meler se vraća u Flensburg! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Bergerud odlazi, Meler se vraća u Flensburg!

Bergerud odlazi, Meler se vraća u Flensburg!

zika.bogdanovic
0 komentar

Menadžment sportskog sektora nemačkog viceprvaka Flensburga pronašao je zamenu za Torbjerna Bergeruda (26) kojem sledećeg leta ističe ugovor sa klubom. Umesto mladog Norvežanina, u tim se vraća Kevin Meler (31), koji će od 2021. činiti tandem sa Benjaminom Burićem.

Danski čuvar mreže je već branio gol Flensburga od 2014. do 2018. godine, kada se preselio u Barselonu. Zabeležio je 19 nastupa za nacionalni tim. Bergerud nije bio naročito zadovoljan minutažom u poslednje vreme, pošto se Maik Makula više oslanjao na Benjamina Burića, pa je norveški golman, u razgovoru sa trenerom i rukovodstvom kluba, odlučio da pronađe novi izazov u karijeri. Podsetimo, Burić je krajem prošle godine produžio ugovor sa klubom sa nemačko-danske granice do 2024. godine. 

-Bergerud i Burić su za mene uvek bili golmanski tandem iz snova. Torbjern definitivno ima potencijala da postane jedan od najboljih golmana na svetu. Obojica su golmani na najvišem nivou, i jako je teško da obojica dobiju minutažu kakvu zaslužuju. Ne ostaje mi ništa drugo nego da se radujem preostalim mečevima u kojima će njih dvojica biti tandem – rekao je trener Flensburga, Maik Makula.

Foto: SG Felnsburg-Handewitt/facebook

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball