Balkan-Handball.com

Burić „veran“ Flensburgu do 2024.

Čuvar mreže šampiona Nemačke Benjamin Burić, u danu kada je njegov tim došao do 11. pobede u šampionatu trijumfom nad Bergišerom 29:23 (13:11), produžio je saradnju, te ostao „veran“ timu iz najseverniojeg dela zemlje do 2024. godine. 

Ugovor bosanskohercegovačkog reprezentativca prvobitno je bio određen do 2021, ali je očigledno na obostrano zadovoljstvo došlo do obnove saradnje za dodatne tri godine.

„Veoma sam srećan što ću imati prilike da dugo budem u ovakvom klubu kao što je Flensburg. Iako sam daleko od kuće, ovde se osećam zaista sjajno. Želim da sa ovim sjajnim timom proslavim još mnogo titula i trofeja“, rekao je Burić.

Nakon ovog poteza, šampion Evrope iz 2014. godine osigurao je svoj gol, a zadovoljstvo nije krio ni strateg Flensburga, Majk Makula.

„Nebitno je ko stoji na našem golu, dali Benjamin ili Bergerud, na obojicu se možemo osloniti u svakom momentu.Izuzetno bitno je da tim ima tako jak golmanski tandem koji čuva leđa. Benjamin sjajno unosi svoju pozitivnu energiju i lako je na terenu prenosi na tim. Inače, njih dvojica jako dobro sarađuju, međusobno se dopunjuju što je izuzetno bitan faktor“, poručio je Makula. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *