Prvi „Visit Sarajevo“ rukometni Kup: Partizan, Nexe i Gorenje gostuju u Vogošći – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Prvi „Visit Sarajevo“ rukometni Kup: Partizan, Nexe i Gorenje gostuju u Vogošći

Rukometni klub Vogošća u saradnji sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo organizuje međunarodni rukometni turnir „Visit Sarajevo Cup 2022“. Mečevi su na programu u subotu i nedelju, 20. 21. avgusta.

U prvom izdanju ovog turnira učestvovaće ukupno šest timova. Pored domaćina, Rukometnog kluba Vogošća, iz Bosne i Hercegovine nastupaće još RK Gračanica i RK Izviđač, a od gostiju iz inostranstva,  u glavni grad BiH dolaze  Nexe Našice (Hrvatska), Gorenje Velenje (Slovenija) i Partizan (Srbija).

Turnir će se igrati u KSC „Amel Bečković“ u Vogošći i na Ilidži, a u sistemu od dve grupe sa po tri ekipe (svako sa svakim). U grupi koja će se igrati u Vogošći, za prvo mesto koje vodi u finale, uz domaćina će se nadmetati Partizan i Gorenje, dok će se na Ilidži boriti Izviđač, Gračanica i Nexe. 

Finalni susret u vogošćanskoj dvorani, u nedelju od 17.00 direktno će prenositi TV BHT 1.

-Drago nam je što ćemo gradu Sarajevu doneti jedan vrhunski rukometni turnir, koji će u godinama koje dolaze postati sve bolji. Želja nam je da rukometna javnost uživa u kvalitetnim utakmicama, a da se naši gosti osećaju kao kod kuće, što i jeste odlika sarajevskog gostoprimstva. Pozivamo publiku da dođe na utakmice i uživa u odličnim partijama i potezima, poručili su organizatori.

One Comment

  1. sasa

    20/08/2022 at 08:15

    da li ima live stream sa turnira?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *