Buđenje ženskog rukometa u BiH, Sarajlić: Pobeda nad Crnogorkama mnogo znači - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Buđenje ženskog rukometa u BiH, Sarajlić: Pobeda nad Crnogorkama mnogo znači

Buđenje ženskog rukometa u BiH, Sarajlić: Pobeda nad Crnogorkama mnogo znači

zika.bogdanovic
0 komentar

U prethodnom periodu, ženski rukomet u Bosni i Hercegovini, bio je ispod svakog nivoa. Tek tu i tamo, u fronclama se pojavljivala želja da se napravi neki iskorak i BiH stavi na mapu ženskog rukometa, ali ono što je svakako nedostajalo, reprezentativni rad sa mladima, dobio je pravi zamajac formiranjem kadetske generacije, koja će ove godine učestvovati i u kvalfiikacijama za Evropsko prvenstvo.

Četiri prijateljska odmeravanja snaga sa selekcijom Crne Gore, koju predvodi Maja Savić, i pobeda na kraju, podstrek su za dalji rad generacije 1996 sa trenerom, Mersihom Sarajlić na čelu:

– Četiri prijateljska susreta sa Crnom Gorom su nam mnogo toga pokazala. Nakon tri uvodna poraza, upisale smo pobjedu, koja meni, mojim saradnicama, te mladim igračicama sasvim sigurno daje još jedan dadatni motiv za budućnost – za SportSport.ba je istakla Sarajlićeva i dodala:

– S igrom u poslednjem meču sam zadovoljna, ali bilo je i nekih loših stvari koje ćemo u budućnosti pokušati ispraviti. Nije mala stvar pobijediti Crnu Goru, koja sa ovom generacijom radi već dvije godine, no ne smijemo sada poletjeti u visine. Pred nama svima je zahtjevan posao. U martu nas očekuju kvalifikacije, a nakon istih moramo nastaviti raditi. S obzirom da smo do sada imali veliku podršku od Rukometnog saveza BiH uvjerena sam da će tako biti i nakon kvalifikacija. Velika je odgovornost na nama rukometnim radnicima i samo sa zajedničkim snagama možemo napraviti pomak u ženskom rukometu u našoj zemlji – zaključila je Sarajlić.

Bosna i Hercegovina će igrati kvalifikacioni turnir za EP u Slovačkoj od 22. do 24. marta, a protivnici su još Norveška i Grčka. Dve najbolje ekipe izboriće plasman među 16 najboljih na starom kontinentu.

photo: sportsport.ba

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball