BUDUĆNOST SEHA PROJEKTA, Sapožnjikov: Turnir u Turskoj početkom septembra - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan BUDUĆNOST SEHA PROJEKTA, Sapožnjikov: Turnir u Turskoj početkom septembra

BUDUĆNOST SEHA PROJEKTA, Sapožnjikov: Turnir u Turskoj početkom septembra

zika.bogdanovic
0 komentar

SEHA Gazprom liga će se igrati i dalje, a prvi naredni događaj biće turnir od prvog do trećeg septembra u turskoj Sakariji na Crnom moru, na kome će učestvovati ekipe Vesprema, Zagreba, Vojvodine i Zagreba. 

To je u razgovoru za ruski sajt Handball Fast nagovestio potpredsednik SEHA i predstavnik generalnog sponzora Gazproma, Boris Sapožnjikov.

– Da, turnira će zaista biti, organizuje ga ne nekakav deo, već Liga. Imali smo nameru da pozovemo sve dosadašnje pobednike, to su svega četiri tima – Vardar, Vesprem, Zagreb i Meškov Brest koji je ove godine osvojio toliko čekani trofej. Međutim, makedonski tim, početkom septembra igra kvalifikacije za Ligu Evrope, zato smo se odlučili da pozovemo srpskog šampiona Vojvodinu, redovnog učesnika ovog takmičenja i pobednika EHF kupa. Odgovorili su nam, bukvalno za 15 minuta – potvrdio je Boris Sapožnjikov, koji je Tursku nazvao „neutralnim terenom“:

– Mečevi će biti u formatu fajnal-fora, a biće još iznenađenja – najavio je potpredsednik dodajući: – Imajući u vidu trenutnu geopolitičku situaciju to je najbolje rešenje budući da ni u Rusiju ni u Belorusiju ne mogu da dođu ni Vesprem ni Zagreb, kako ni ekipe sa tih prostora na Balkan. Sve troškove puta i boravka ekipa organizator je preuzeo na sebe i to nije ništa novo. Važno nam je bilo da nađemo rukometnu dvoranu, a ona u Sakarji postoji i kapaciteta je 5.000 mesta kao i odgovarajuća podloga, tamo igra vicešampion Turske. Već smo bili u inspekciji, ima na čemu još da se poradi, ali svi nam izlaze u susret.

Sapožnjikov je najavio da će u ligi naredne sezone biti prostora i za ekipe iz Turske, Irana, Kine…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball