Balkan-Handball.com

Burić doneo Flensburgu prvi trofej u sezoni!

Još jednom je Nemačka pokazala zašto ima najbolju rukometnu ligu na svetu. Duel starih znanaca u ispunjenom „ISS domu“ u Dizeldorfu doneo nam je veliku borbu za prvi trofej u sezoni – Supera kupa Nemačke. Nakon više od 60 minuta borbe srećniji su bili igrači Flensburga, koji su nakon penala stigli do pobede u jubilarnom 100. derbiju severa Nemačke! Flensburg – Kil 28:28 (14:13) – 4:3 (penali).

Iako prva utakmica u sezoni, veliki nemački derbi ponudio je sjajnu rukometnu predstavu u Dizeldorfu. Motivisano su obe ekipe krenule od samog starta, te smo u prvih 30 minuta gledali igru gol za gol, uz mnoštvo preokreta. Sam početak pripao je izabraicima Filipa Jihe, koji su iskoristili greške rivala, ali i odbrane Landina da stignu do prve prednosti. Popularne „Zebre“ su gas spustile već u 12. minutu, kada je Vajnhold zaradio drugo isključenje, te su sa odbrane  3-2-1, morali da se vrate  u 6-0 formaciju. Bekovska trojka Flesburga, uz saradnju sa krilnim tandemom Vane – Svan uspeva da za tili čas preokrene rezultat – u 25’ bilo je 12:11. Da prazan hod  Kila u završnici poluvremena izabranici Majka Makule ne pretvore u veće vođstvo sprečio je Landin, koji je za 30 minuta “skupio” sedam odbrana.

Istim ritmom je nastavljeno i u drugom delu. Bolje je krenuo aktuelni šampion, stigao do “+2”, ali je već u 39. minutu Egberg vratio rezultat u egal. Čini se da je samo pet minuta kasnije najbolji nemački sudijski tandem doneo prestrogu odluku pokazavši treće isključenje Haldu, koji je morao ranije pod tuš. Od tog trenutka kontrolu nad igrom uspestvalja Flensburg, koji u 48. minutu ponovo stiže do suficita od dva gola – bilo je 23:21. Da tu ne bi bio kraj uzbuđenjima postarao se Domagoj Duvnjak, koji je svojim četvrtim golom u drugom poluvremenu nastavio seriju Kila (3:0), te prestigao protivnika u rezultatskom smislu (25:26). Poslednji minut doneo nam je pravu dramu. Na semaforu je stajalo 28:28, Kil je imao loptu u svom posedu, i sudbinu u rukama, ali crno-beli pobedu i pehar nisu prigrabili, te se pristupilo izvođenju sedmeraca.

Majk Makula napravio je, mnogi bi rekli, riskantan potez uvođenjem Benjamina Burića izemđu stativa, a ovaj mu vraća na najbolji mogući način – odbranjen sedmerac Egbergu več u prvoj seriji! Treba istći i to da Burić tokom meča nije ulazio u igru. Usledio je  promašaj Jepsona, da bi se zatim šutiralo gol za gol sve do poslednje serije. Peti sedmerac za Kil izveo je Domagoj Duvnjak, ali je iz duela sa Burićem izašao kao gubitnik, te je usledilo veliko slavlje igrača Flensburga.

Na kraju, treba pomenuti i listu strelaca, odnosno da je najzapaženiji na meču bio Gola sa osam postignutih golova, dok ga je sa šest pratio Svan. Sa druge strane, Duvnjak je u drugom poluvremenu postigao pet golova, dok su se i Ekberg i Magnus Landin zaustavili na istoj brojci.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *