Častan poraz Krima u Đeru – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Častan poraz Krima u Đeru

Malo je nedostajalo da Krim napravi iznenadjenje u zamrsi račune aktuelnom šampionu Evrope Đeru, ali ipak morale su se Slovenke zadovoljiti časnim porazom 27-24 (14-12) u korist Đera.

Nakon pravog debakla u Podgorici prošlog vikenda, ‘tigrice’ su ipak uspele da se oporave i pruže jednu dobru partiju protiv šampiona.  Krimovke su povele u 9. minutu sa 1-3 kada je usledila serija domaćih koje su golovima Kovacic,Amorim, Orban i Bulatovic preokrenule na 5-3. Osetniju razliku Đer pravi u 22. minutu kada vodi sa 13-8, medjutim kao da je došlo do opuštanja u redovima domaćih pa je i Gorbic promašila sedmerac i ubrzo je rezultat bio 13-11, da bi se na odmor otišlo sa 14-12.

U drugom poluvremenu Krim i dalje ne dozvoljava Madjaricama da se rezultatski odvoje,pa je rezultat bio tesan sve do 47. minuta kada je bilo 20-19. Nakon toga preko Bognar-Bodi, Amorim i Bulatovic, Đer je uspeo da napravi malo veću razliku 24-20 i osigura mirnu završnicu meča. Do kraja utakmice krimovke su uspele da pridja na minus dva 26-24 ali to je bilo sve što su mogle tako da je na kraju Gorbic samo potvrdila pobedu za konačnih Đer – Krim 27-24.

Najefikasnije kod pobednika su bile Amorim i Bulatović koje su postigle 6 golova koliko je postigla na drugoj strani najbolji strelac Krima Andrea Penezić, dok je Katarina Krpež uspela 5 puta da pogodi protivničku mrežu.

Đer; Gledalaca 3.000; Sudije: Floresku i Duca (Rumunija); Isključenja: obe ekipe po 4 minuta; Sedmerci: Đer 3/1. Krim 1/1.

Đer:  Lunde, Ririjan, Redei-Šoš, Hornjak, Loke 4, Gorbic 5, Bognar-Bodi 2, Kovacic 2, Orban 1, Korsos 1, Amorim 6, K.Bulatovic 6, Her, Bocko-Hornjak.

Krim: Tolnai, Stefanišin, Zulić, Pijedade 1, A.Bulatović 1, Vorc 2, Marinček, Mavsar, Penezić 6, Krpež 5, Grubišić, Potisek, Lazovic-Varlec 3, Manea 3, Zrnec 3.

U drugom meču ove grupe Budućnost je neočekivano izgubila bod na svom terenu protiv Larvika 19-19.

Sledeći meč Krim igra za dve nedelje protiv Đera ponovo, ovog puta u Ljubljani 1.marta.

Tabela posle trećeg kola:

1. Đer                      5

2. Budućnost         4

3. Krim                    2

4. Larvik                  1

RADIVOJE KOSNIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *