Červar: Odlučila odbrana - Vujović: Pokazali smo takmičarski karakter - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Červar: Odlučila odbrana – Vujović: Pokazali smo takmičarski karakter

Červar: Odlučila odbrana – Vujović: Pokazali smo takmičarski karakter

zika.bogdanovic
0 komentar

Svih 120 minuta duela Slovenije i Hrvatske ponudila su veliku borbu pred ukupno ukupno 22-23.000 gledalaca u Stožicama i Areni Zagreb. Selektor reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, ovako je video poslednju proveru pred završne pripreme za EP 2018 u svojoj zemlji:

  • Prije svega moram čestitati igračima koji su izdržali pored svih problema koje imamo. Pokazali su posebno u drugom poluvremenu jednu veliku borbu. Odlučila je obrana, odlučio je karakter naših igrača koji su u pravom momentu stisnuli obranu 6-0 koja je djelovala jako gusto. Bila je energična i pokretljiva i nije dozvoljavala prostor kao što je to bilo u prvom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo dobro počeli utakmicu, no nakon toga smo mislili da će to biti lako. Upustili smo se u trku s njima gdje su oni u prednosti jer su tehnički bolji od nas. Radili smo stvari koje nisu bile dobre i zbog toga smo završili prvi dio u minusu. Mislim da smo mogli u napadu igrati još bolje. Bilo je dosta pogrešaka koje smo olako napravili i primili lake golove što se ne smije događati na jakim utakmicama koje su pred nama. Imali smo i dobrih momenata. Kad je trebalo zadnjih 20 minuta je u ekipu ušla jedna stabilnost, jedno samopouzdanje i odlučnost da se ide do kraja. To je samo najava onog što nas očekuje, a očekuju nas vrlo teške utakmice u kojima ćemo morati još bolje igrati jer ovo nije dovoljno da se u seriji pobijedi jači protivnik. Naknadnim radom ćemo podignuti razinu naše igre što je u svakom slučaju imperativ ako želimo na Europskom prvenstvu doći do onoga što želimo, a to je upustiti se u borbu za medalje. Samo jedna homogenizirani tim prijatelja može pobijediti samo ako se uživa u kolektivnoj igri gdje postoji odgovornost – rekao je Červar.

Slovenački selektor, Veselin Vujović, ovako je video duel u Zagrebu:

-Nije lako igrati protiv tako sjajne reprezentacije, koja je i domaćin Evropskog prvenstva. Hrvati su bili favoriti, a mi smo imali kontrolu nad igrom, izuzetno borbeni i čvrsti, ali u ključnim momentima je falilo i malo sreće, ni golmani nisu imali svoj dan. Po isključenju Zarabeca, Hrvati su poveli i do kraja nismo uspeli da izjednačimo. U svakom slučaju, Slovenija je pokazala odličan takmičarski karakter, imamo veliki broj mladih igrača na koje računamo. Srećan sam da smo raširili bazu igrača – reprezentativaca. 

FOTO: Jozo Čabraja, HRS

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball