ČETVRTO GOLMANSKO LETO U MAKARSKOJ: Mladi golmani i njihovi idoli na jednom mestu - Balkan-Handball.com
Naslovna Analize ČETVRTO GOLMANSKO LETO U MAKARSKOJ: Mladi golmani i njihovi idoli na jednom mestu

ČETVRTO GOLMANSKO LETO U MAKARSKOJ: Mladi golmani i njihovi idoli na jednom mestu

zika.bogdanovic
1 komentar

Četvrtu godinu u nizu Makarska rivijera će biti najvažnije mesto na kugli zemaljskoj što se tiče rukometnih golmana. Četvrti međunarodni kamp rukometnih golmana koji će u Makarskoj i Tučepima i ovog leta ugostiti golmansku elitu, najveće svetske zvezde, trenere, početnike i mlade golmane, uveliko se sprema, a termin održavanja je već poznat – od 18. do 24. juna. O tome kako ide organizacija za Balkan-Handball.com govori ko-organizator projekta Mario Čaljkušić:

– Sve ide po ustaljenom planu. Visok nivo organizacije i standarda koji smo postavili prethodnih godina nas obavezuje da nastavimo u istom pravcu. O kampu je sve već rečeno prethodnih godina. Ponovo ćemo imati vrhunske uslove, kako za rad, tako i za uživanje, s obzirom na kvalitet dvorane i hotela u kome će biti smešteni učesnici.

Teško je nabrojati veliki broj TOP golmanskih zvezda koji su u prethodne tri godine radili sa polaznicima u Makarskoj. Tu su bili Omejer, Hvit, Perić, Alilović, Bašić, Blažičko, Šego, Vujović, Tahirović, Arslaganić, Jerković i mnogi drugi koji su od Kampa napravili prepoznatljiv sportski brend. Sve to uz stručnu pomoč profesora Rogulja sa Splitskog univerziteta Nema sumnje da će tako biti i ove godine.

– Recept je poznat. Mladi golmani će imati priliku da rade sa svojim idolima – svetskim rukometnim veličinama, koji sa radošću dolaze u naš Kamp već godinama. Još je rano da objavimo listu svih imena koja će narednog leta raditi na Kampu, ali nema sumnje da će nivo biti održan.

Kamp traje šest punih dana, u kojima polaznici rade dva puta dnevno, a uz to imaju i priliku da kroz razgovore i teoretski poboljšaju svoja znanja..

– Pored rukometnog dela, uvek nađemo način da sve goste Makarske upoznamo i sa čarima koje pruža leto i odmor na Jadranu. Tako će biti i ove godine. To upotpunjuje sliku o Kampu kao vrhunskom sportskom događaju.

hvidt_makarskaOMEJER NE DAJE „POPUST“

Jedan od simbola Kampa u Makarskoj je i Francuz Tijeri Omejer, koji je dva puta boravio na Jadranu radeći sa mladim golmanima. Prijateljski odnos sa organizatorima, želja da pomogne u razvoju projekta i zaljubljenost u jadransku obalu, međutim, nisu se videli na Evropskom prvenstvu, gde je „Titi“ bio noćna mora, kako za Hrvatsku, tako i za druge reprezentacije:

– O njemu samo možemo govoriti o superlativima. Veliki je profesionalac, a koliko traje, mogli smo da vidimo upravo u Danskoj, kada se posle dva meseca pauze zbog povrede, vratio i ponovo bio najbolji. On je naš drag gost – zaključuje Čaljkušić.

SVE INFORMACIJE NA ZVANIČNOM SAJTU

makarska2013_blaz_sego

Možda vam se dopadne

1 komentar

MELSUNGEN SPASIO SEZONU: Vučko i društvo zaustavili Kil! :: Balkan Handball 02/03/2014 - 09:29

[…] Sjajan na golu Melsungena bio je švedski čuvar mreže Apelgrin, momak koji je pre par sezona izuč… […]

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball