Balkan-Handball.com

Crna Gora uz dosta muka slomila motivisani Senegal

Rukometašice Crne Gore pobedom nad Senegalom 29:25 (14:15) stigle su do prva dva boda na 24. Svetskom prvenstvu za dame. Izabranice Pera Johansona su odigrale lošu utamicu, pogotovo u prvom poluvremenu, ali na kraju se samo pobeda računa.

Crnogorke su stvari u svojim rukama držale do nekog 25. minuta, ali ih je povreda zgloba Katarine Bulatović čini se poremitila, pa je afirčka selekcija u poslednjim minutima prvog poluvremena uspela da preokrene i stigne do neočekivanog vođstva. Nakon 30 minuta na semaforu je stajalo 15:14 u korist Senegala.

Nastavio je uslovno rečeno autsajder u ovom meču da „pleše“ po terenu, ali je iznenađenje trajalo do 42. minuta, kada kreće serija kontra napada Crne Gore koja je u tim momentima bila predvođena Jovankom Radičević: Na kraju, teže nego očekivano, balkanska selekcija je stigla do trijumfa, i vrlo važna dva boda.

Crna Gora: Radičević 4, Jauković 7, Klikovac 2, Bulatović 1, Bmović 1, Mehmedović 5, Ramusović 3, Despotović 5, Grbić 1

Senegal:  Sankhare 5, Kamara 4. Keita 5, Ndiaye 3, Paye 3, Dapina 2, Kampdop 1, Diop 2

Crna Gora svoj drugi meč na šampionatu igra već u nedelju, kada će im na „crtu“ stati takođe još jedna selekcija ugrupo B koja nosi epitet autsajdera – Kazahstan.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *