Srpkinje "odradile" Angolu: Start nije lak, sačuvali svežinu za dalje - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP JAPAN 2019 Srpkinje „odradile“ Angolu: Start nije lak, sačuvali svežinu za dalje

Srpkinje „odradile“ Angolu: Start nije lak, sačuvali svežinu za dalje

zika.bogdanovic
0 komentar

Fizički zahtevna, ali sigurna pobeda Srbije na startu Svetskog prvenstva u Japanu. Angola se pokazala kao jedna od najboljih anevropskih reprezentacija, ali kao i na prošlom SP 2017 u Nemačkoj, kada su ih Evropljanke maksimalno ostavljale na -7, to je bio slučaj i protiv izabranica selektora Ljubomira Obradovića: 

  • Početak Svetskog prvenstva nije lak ni za jednu ekipu. Zasluženo smo pobedili. Čestitam Angoli na fer i korektnoj igri. Imali smo snimke sa njihovih utakmica, ali jedno je video, a drugo uživo. Uživo su još više i krupnije devojke. Poseduju veliki potencijal. Vrlo su nezgodna ekipa. Znali smo da će dosta igru bazirati na pivotmenu. Uspeli smo u velikoj meri da ih osujetimo u tome. Mogli smo i lakše da dođemo do pobede, ali to je tako sa prvom utakmicom. Čekala se dugo, od maja. Prva utakmica je završena, idemo dalje. Svetsko prvenstvo dugo traje, tako da moramo biti oprezni – rekao je Obradović, koji je šansu dao velikom broju igračica:
    Mogli smo i više da rotiramo, ali bilo je par tehničkih grešaka na koje računamo. Dugo je prvenstvo, moraju sve devojke da budu u pogonu. Ide Kuba, nadam se da će još više devojaka dobiti šansu.

Sa odličnim partijama nastavila je Jelena Trifunović, levi bek:

  • Angola je nezgodna ekipa, a bila je i prva utakmica što je još nezgodnije. Dobro smo ušle u turnir, nadam se da ćemo sledeću utakmicu biti još bolje. Dobro je što smo bile sve, sačuvale smo svežinu, imamo dan pauze, Možemo da se oporavimo i spremimo za naredne dve utakmice. Svakako je dobro kada svi igraju, sačuvamo se i možemo više da pružimo na sledećoj utakmici.

Dobar posao odradila je i iskusna Jovana Stoiljković:

  • Prva utakmica je uvek teška, probija se led. Osvojile smo dva boda prema očekivanjima. Zadovoljne smo, igru treba da podignemo na viši nivo i idemo dalje.

Svetski šampion sa Brazilom iz Morten Subak, selektor reprezentacije Angole:

Čestitam Srbiji na pobedi. Krenuli su veoma dobro, a mi smo bili u zaostatku kostantn. Pokušavali smo, dali sve od sebe, ali u poslednjih 15 minuta se videlo da nemam vazduha, ni snage da se izborimo sa njima. To je to, idemo dalje.

Željka Nikolić, najbolji strelac reprezentacije Srbije, bila je nepogrešiva sa sedam golova:

Želim da čestitam svojim devojkama. Važna pobeda za nas. Prvi meč je uvek težak. Najvažnije je da smo uzeli dva boda. Imali smo neke uspone i padove, ali radićemo na tome da to ispravimo. Trenažni dan je pred nama. Spremamo se za naredne utakmice.

Azenaide Karlos, reprezentativka Angole:

Čestitke Srbiji, znali smo protiv koga igramo i da će biti teško da pobedimo. Kada smo osetili priliku da možemo da se približimo sredinom drugog poluvremena, nismo uspele, Srbija se odvojila i to je to.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball