CRNI DANI ZA SRPSKI RUKOMET: Reprezentativci odgovorili na Cvetkovićev izveštaj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan CRNI DANI ZA SRPSKI RUKOMET: Reprezentativci odgovorili na Cvetkovićev izveštaj

CRNI DANI ZA SRPSKI RUKOMET: Reprezentativci odgovorili na Cvetkovićev izveštaj

zika.bogdanovic
2 komentari

Crni dani za srpski rukomet. Selektor reprezentacije Jovica Cvetković u izveštaju UO RSS o Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, koji se pojavio u medijima, izneo je niz optužbi na račun igrača i funkcionera Saveza. Između ostalog, Cvetković je igrače optužio za „izlaske po noćnim klubovima Zagreba“, potpredsednika UO RSS Dragana Škrbića „za provociranje u vidu izjava u medijima posle meča sa Hrvatskom, posle čega je usledio izvinjenje“, a predsednika UO RSS, Božidara Đurkovića „za neobezbeđivanje sredstava za testiranje igrača i video analizu“, dok je kancelariji RSS zamerio probleme u snabdevanju opremom i rekvizitima „kao mnogo puta do sada“.

  • Pod hitno se zahvaliti igračima koji su svojim odnosom i ponašanjem pokazali da ne zaslužuju status reprezentativca Srbije. Da li posle svega treba da budem zadovoljan? Da, i ponosan. Udahnuo sam život i nadu sportu koji mi je sve dao. Sakrivati pod tepih sve prljavštine koje su nas pratile neću i nemam pravo zbog čestitih ljudi u ovom sportu i istine koja nas jedino može izneti iz gliba na put negdašnjih uspeha – napisao je između ostalog Cvetković, koji je naglasio i to da je sedam igrača rezerviralo avionske karte pre poslednjeg meča sa Islandom u Splitu.

Igrači nisu ostali dužni selektoru. Medijima su se obratili u vidu pisma koje prenosimo u celosti:

„Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta, protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, “zahvaljujući selektoru” Jovici Cvetkoviću, koji je izneo niz neistina na naš račun.

Sada je došlo vreme da i mi progovorimo.

Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrečena od stane Cvetkovića notorna laž. Da krenemo od osnovog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, neznajući, naravno, da je on već četiri godine u Gepingenu!

Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću “gde si sad mali”, aludirajući na klub u kom igra, jer naravno to tek nije znao?

Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju? Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača.

Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A i kad jeste pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina.

Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela…“

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio pijan. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Belorusije. Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića.

Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa.

Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju. Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu!

Mi prihvatamo naše greške ali nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobedu slavimo, poraze priznajemo. Sportski pozdrav reprezentativci Srbije!“ stoji u saopštenju dostavljenom medijima.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije zakazan je za naredni utorak kada se očekuje da se raspravlja o novonastaloj situaciji, kao i učinku na EP.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Viderer 23/02/2018 - 00:48

Ti ceni adni su bili i prosli.
A cutali ste svi…

Odgovori
Jagodinac 23/02/2018 - 23:09

Pa postovane zvezde i zvezdice znali ste vi dobro kakav je Cvele. Nije on preko noci postao takav kakav se pokazao u zagrebu. Mogli ste ranije da dignete glas i da se pozalite prvo RSS i Bozhi pa posle i javnosti ako treba. Da ste pobedili iole ozbiljnijeg protivnika ili se vratili sa medaljom ne bi se zalili na Cveletove cigare i alkohol. Da li ste bash vi tako fini kako se izdajete da jeste? Cvele nije bash sve mogao da izmisli. Da ste pravi igrachi on je trebao samo da vam da loptu i da mu jedina briga bude sa koliko razlike cete da oderete protivnika. Lako je bilo Stenclu da bude trener i selektor kada je imao Lazaevica, Pokrajca, Horvata….ljudine od igracha a ne umishljene zvezde iz Bundes i Rumunskih liga. Sa vama bi mozhda jedino David Copperfield migao da napravi tim koji pobedjuje. Iole ozbiljnijeg protivnika. Nadam se nijednog od vas necemo gledati na sledecim utakmicama. Vreme je za klince iz Srpske lige. Pa neka gube. Makar ce se truditi.

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball