Crno-beli čekaju Flensburg (ned,19): „Idemo po prve bodove“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crno-beli čekaju Flensburg (ned,19): „Idemo po prve bodove“

Rukometni klub Partizan u nedelju igra 2. utakmicu Liše šampiona protiv nemačke ekipe Flensburg. Crno-beli će biti domaćini u Nišu, a pred odlazak ekipe u grad rukometa, direktor srpskog šampiona Aleksandar Blagojević rekao je da je Flensburg jedna od najbogatijih ekipa, ali da ga to ne plaši.

– Izbili su u prvi plan pre nekoliko dana kada su uspeli da pobede Kil koji u Nemačkoj nije izgubio 2 godine. Radi se o jednoj od najbogatijih ekipa sa igračima koji su svi redom reprezentativci Danske, Nemačke i Švedse. To nas, ipak, ne plaši jer i mi u našim redovima imamo reprezentativce Srbije koji su ponikli u Partizanu.

Da je Flensburg jedna od najboljih evropskih ekipa – slaže se i igrač Partizan, Ognjen Kajganić.

– Mislim da bi nam svaki bod protiv njih mnogo značio, a da bi do toga došlo, tri stvari m oraju da se poklope: puna hala, da mi damo sve od sebe na terenu i malo sreće, a to moramo da zaslužimo. Ako se to poklopi, mislim da ćemo napraviti pravi podvig.

Kajganićev saigrač, Nemanja Ilić kaže da je prošle godine bilo drugačije igrati u Ligi šampiona.

– Bilo je mnogo drugačije, bilo je bitno da igramo. Ove godine se borimo za bodove. U nedelju idemo da pobedimo bez obzira na to što su oni jedan od najboljih klubova u Evropi. Siguran sam da će nam sve biti mnogo lakše uz punu halu.

Jedan od povratnika ekipu srpskog šampiona, Petar Žujović, očekuje tešku utakmicu jer je svestan s kim igra.

– Znamo koliko je Flensburg jak, ali u Čehovu smo videli da možemo da igramo protiv svih u Ligi šampiona. Bitno je da osvojimo prvi bod kako bismo probili psihološku barijeru, a siguran sam da to možemop da ostvarimo samo maksimalnim zalaganjem.

NEMA MESTA ZA SVE U „ČAIRU“TREBOVANO 7500 KARATA

Karte za utakmicu su besplatne, a na mejl Uprave kluba stiglo je duplo više zahteva od kapaciteta hale, kaže generalni sekretar kluba, Predrag Jušković.

– Vlada veliko interesovanje, stiglo nam je oko 7.500 trebovanja, a mi smo štampali 3.500 ulaznica tako da, nažalost utakmici neče moći da prisustvuju svi oni koji bi to želeli. Puna hala i jeste dokaz toga da je Uprava napravila pravi potez kada je odlučila da se utakmice igraju u Nišu.

Meč počinje u 19h, uz direktan prenos na RTS-u i Areni.

Partizan je na konferenciji potpisao i ugovor o sponzorstvu sa modnom kućom Mona.

One Comment

  1. Nemanja

    05/10/2012 at 15:32

    Sta lupa ovaj, kad je Flensburg pobedio Kil?

    Kil je prekinuo seriju pobeda protiv Fukse Berlina ali bilo je nereseno, protiv Flensburga igraju tek sredinom novembra zaostali mec

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *