Đerona posle žreba: Prvi cilj – druga faza – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Đerona posle žreba: Prvi cilj – druga faza

Reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom u grupi na Evropskom prvenstvu 2024 u Minhenu. 

Kapiten srpskog nacionalnog tima Nemanja Ilić izneo je po završetku žreba svoje utiske i očekivanja.

Naizled lakša grupa, jer ne vidimo imena kao sto su Danska, Švedska, Španija i sl, ali sve selekcije zaslužuju maksimalno poštovanje samim plasmanom na Evropsko prvenstvo i i ne smemo nikoga da potcenimo. Do sada smo pokazali da možemo da se nosimo i savladamo neke od najboljih reprezentacija na svetu, tako da na prvenstvo idemo sa željom da pobedimo svaku utakmicu i siguran sam da to i možemo da uradimo”, jasan je kapiten Orlova.

Selektor Srbije, gospodin Antonio Đerona, istakao je veliku važnost i kvalitet samog šampionata. 

Veoma ujednačena grupa, svako svakoga može pobediti. Evropsko prvenstvo je veoma težak turnir, a već prvi ispit imaćemo na startu protiv Islanda. Važna je svaka utakmica i svaki bod, kako zbog šampionata tako i zbog Olimpijskih igara. Cilj je da prođemo grupnu fazu, što neće biti lako, a u glavnoj rundi će nas potom verovatno sačekati ekipe poput Španije, Nemačke i verovatno Hrvatske. Imaćemo okupljanje u oktobru i potom dve nedelje pre početka prvenstva da se maksimalno dobro spremimo za sve izazove koji nas očekuju u Nemačkoj”, rekao je katalonski stručnjak.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *