Crnogorci igrali između sebe – Atmosfera i igra "kao nekada" – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crnogorci igrali između sebe – Atmosfera i igra "kao nekada"

 Prijepodne su naši reprezentativci bili na kraćem izletu – posjetili su Lovćen, u povratku ručali na Ivanovim koritima,a popodne odigrali kontrolni meč za pamćenje.

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Kastratović definitivno ima razloga za zadovoljstvo na pretek, a tu činjenicu su potvrdili naši najbolji rukometaši na jučerašnjem treningu. Prvi put od okupljanja na Cetinju "crveni" su igrali na dva gola i prikazali disciplinovanu igru, veliku borbu, mnogo atraktivnih poteza, prelijepih golova, odbrana, ali je prije svega viđena goleada na obije strane. Sve sluti na to da je pravi momenat izabran za "novi početak" reprezentacije koja će već u januaru biti na velikom ispitu protiv Belgije i Letonije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2013.godine u Španiji.
Kastratović je čini se napravio dva po kvalitetu jednaka tima, a "Žuti" predvođeni bombarderom Žarkom Markovićem koji je sa Melićem i Rakčevićem pravio prevagu, na kraju su zasluženo došli do trijumfa. Takav je naboj imala jučerašnja kontrolna utakmica, kao da se radi o meču koji ima takmičarski karakter i to je ono što je pozitivno, jer je ovim momcima definitivno stalo do napretka našeg rukometa.

U prvih 20 minuta "Žuti" su konstantno bili u prednosti, da bi prvo vođstvo "Bijelima" donio Mirko Milašević za 13:12, međutim onda na scenu stupaju Melić, te Žarko Marković i Pejović i u narednih pet minuta prave seriju od 5:0 (17:13). Tada u igru Kastratović uvodi Simovića koji uz pomoć Roganovića do poluvremna smanjuje na 20:17.

U nastavku je selektor ponovo rotirao umjesto Pejovića za "Žute" je na mjestu organizatora igre zaigrao Zoran Roganović, isti zatim dodaju gas,imali su u nekoliko navrata tri, do četiri gola prednosti, a najveća razlika na meču bila je u 57.minutu (35:30), kada je Marković sa 12 metara pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, a silinom udarca bukvalno pomjerio gol.

Žuti – Bijeli 35:31 (20:17)
CETINjE – SC "Lovćen". Sedmerci: Žuti 5(3), Bijeli 4(3). Isključenja: Žuti 10, Bijeli 2 minuta.
ŽUTI: Rajković (12 odbrana), Simić (7 odbrana i dva sedmerca), Melić 7, Osmajić 6, Ž.Marković 11, Pejović 1, Rakčević 5, I.Marković 4, Drašković 1.
BIJELI: Mijatović (9 odbrana), Roganović 4, Lasica 6, Grbović 3, Vujović 3, Ševaljević 7, Milašević 2, Simović 6.

"Već četiri dana koliko smo zajedno na Cetinju se osjećamo prelijepo. Organizacija je na visokom nivou, imamo sve uslove za nesmetan rad i napredak, treniramo odlično, već smo odradili i neke taktičke zamisli od strane stručnog štaba, a jučerašnji meč je bio pravi prvenstveni. Atmosfera u reprezentaciji je fenomenalna tako da mi je zadovoljstvo što sam dio jedne ovakve harmonije", kazao je nakon meča za Dnevne novine Žarko Marković koji je čak 11 puta pogodio  mrežu Mijatovića.

PRENETO IZ DNEVNIH NOVINA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *