Crnogorkama prva meč lopta za polufinale - Zadnji voz za Francusku - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Crnogorkama prva meč lopta za polufinale – Zadnji voz za Francusku

Crnogorkama prva meč lopta za polufinale – Zadnji voz za Francusku

zika.bogdanovic
1 komentar

Utorak može biti i dan „D“ za mnoge reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Srbiji, a realno je očekivati da posle drugog kola glavne faze dobijemo i prva dva polufinalista u „Kombank Areni“ – Norvešku i Crnu Goru.  U Beogradu će Francuska hvatati poslednji voz za polufinale posle poraza od Norveške i Danske, preko Čehinja, koje su pokazale da su tim bez kompleksa, ma ko im bio sa druge strane terena. Norvežanke će svoju meč loptu za polufinale tražiti protiv Šveđanki, a ako je sudeći po onome što su prikazale u duelu sa Švedskom, selekciji „tri krune“ se crno piše.

UTORAK:
Češka – Francuska 16.10
Norveška – Švedska 18.10
Srbija – Danska 20.10

TABELA:
Norveška 6
Danska 4
Srbija 3
Švedska 3
Francuska 2
Češka 0

Što se tiče utakmica u Novom Sadu, Španija će nakon ubedljivo poraza od Rumunije imati popravni protiv Rusije, Kako stvari stoje, jasno je da će ovo biti eliminaciona utakmica za jednu od ove dve reprezentacije, to jest, da obe neće putovati za Beograd. Teško je reći šta se događa sa Špankinjama, s obzirom da su posle dobrog starta dozvolile sebi da izgube dva meča, dok od Rusije i ne treba puno očekivati. Izgleda da je Trefilov bio samo jedan mali deo problema, a da mnogo više leži u realnom kvalitetu igračkog kadra.

Crnogorke od 18.15, izašle iz rata sa Mađaricama, oslabljene za Majdu Mehmedović, imaju prvu od dve meč lopte za polufinale sa Nemicama. Ono što se prirodno javilo kao problem za Dragana Adžića, to je „kratka“ klupa. U ritmu u kome igraju Crnogorke, prevashodno u odbrani, a onda i napadu, gde bekovska postava igra čitavo prvenstvo sa praktično jednom izmenom (Knežević, Jovanović, Bulatović, Anđela i Katarina), vrlo je teško održati nivo rezultata. To se i videlo protiv Mađarica. Nedostajalo je svežine na kraju, ali je igračka veličina Kaće Bulatović uspela da izvuče maksimum i kada je „gorelo“. No, do željene medalje ostaju barem još dve pobede, a umor se nagomilava i protivnici su sve teži. Nemice nisu bauk, reč je o prosečnoj reprezentaciji bez velikih zvezda osim Klare Voltering, koja je međutim u senci svoje koleginice Šulke, ali njihov mentalitet je dobro poznat. Glava u nekim momentima pobeđuje svaku fintu ili šut.

Najzanimljiviji meč dana biće duel Mađarske i Rumunije. Komšinice se dobro poznaju, a u Novom Sadu će posle dugo vremena imati priliku i da gotovo odlučuju o polufinalu. Uz prethodnu pobedu Španije nad Rusijom i Crne Gore nad Nemačkom, pobeda Mađarice vodi u polufinale. Bez Tomori, koja je svojim „srednjim prstima“ pokazanim publici zaslužila suspenziju za večeras i ko zna kakve Anite Gerbic, Mađarice su u problemu, a Rumunija sa probuđenom „princezom“ Neagu, može mnogo.

Grupa u Novom Sadu:

Španija – Rusija 16.15
Crna Gora – Nemačka 18.15
Mađarska – Rumunija 20.15

TABELA:
Crna Gora 6
Mađarska 4
Rumunija 3
Španija 2
Rusija 2
Nemačka 1

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball