Balkan-Handball.com

Filipović: „Osećaj kao da smo izgubile“ – Dmitrović: „Izvući pouke pred Dansku“

Tek što se završio meč sa Švedskom 24:24, misli srpskih reprezentativki su već okrenute meču sa Danskom u utorak od 20.10:

-Loše otvorena utakmica, kao što smo i predhodne počinjale loše. U drugom poluvremenu smo se potpuno vratile, došle do solidne prednosti i dozvolile da je izgubimo. Mislim da smo mnogo brzo krenuli da rešavamo neke stvari u napadu. Trebalo je da stanemo na loptu i da odigramo smirenije jer smo ipak imale pet razlike. Okrećemo se Danskoj, poslednjih 10 minuta je nešto što ne smemo da ponovimo i verujem u to. Moramo se podići i izvući pouke jer je krajnje vreme da od samog početka zaigramo kako možemo, a ne da se to dešava u drugom poluvremenu – rekla je Marina Dmitrović.

Katarina Krpež:

-Kao i do sada, imali smo uspone i padove, stvarno ne znam zašto toliko oscilacija. Najbitnije je da se uvek iznova podignemo. Ništa nije izgubljeno iako smo ovo možda doživeli kao „samo“ nerešeno. Mislim da smo se previše stegli u finišu, da li od prevelike želje, pomisli da je već gotovo, ne znam, ali verujem da se neće ponoviti. Protiv Danske moramo da odigramo maksimalno, ne sme da bude padova jer to ovakve ekipe koriste. To smo upravo najbolje osetile. Ono što je sigurno je da možemo da se nosimo sa svakom ekipom ako se borimo . Verujemo jedna u drugu i zato verujem da ćemo protiv Danske osvojiti oba boda.

Biljana Filipović:

-Imam osećaj kao da smo izgubile dobijenu utakmicu. Malo je škipelo u napadu, odbrana je bila dosta korektna. Igrali smo kao kolektiv kada smo napravili razliku od pet golova. Realno nijedna ekipa ne može da ima punu koncentraciju svih 60 minuta i nisam videla ekipu koja toliko „kida“ i napad i odbranu. Oscilacija mora da bude, samo ne smeju da budu drastične. Ništa nije gotovo, nismo slučajno prošle u drugi krug. Trudićemo se da se dobro spremino prvo za Danski pa za Francusku i da ne izgorimo u želji za pobedama.

Katarina Tomašević:

-Moramo da se vratimo i probamo da odigramo bar 45 minuta jako dobro. Da se još više borimo, da manje grešimo i manje ispuštamo te lopte. Ima još puno prostora da se sredi napad.

FOTO: DRAGAN ZABUNOVIĆ

Pogledajte našu galeriju sa EHF EURO 2012 iz Beograda

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *