"Crveno-crni" u Minsku za TOP 16, Boris Denić: "Nisam iznenađen Vardarom - U svaki meč na pobedu" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „Crveno-crni“ u Minsku za TOP 16, Boris Denić: „Nisam iznenađen Vardarom – U svaki meč na pobedu“

„Crveno-crni“ u Minsku za TOP 16, Boris Denić: „Nisam iznenađen Vardarom – U svaki meč na pobedu“

zika.bogdanovic
0 komentar

Samo četiri dana posle osvajanja velikog boda protiv Barselone na startu EHF Lige šampiona, rukometaši skopskog Vardara, igraće u Minsku protiv Dinama u jednom od najvažnijih mečeva za plasman u TOP 16 najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. Beloruski šampion je bio odličan na gostovanju bogatom Pari Sen Žermenu 30:34, ali Pejanović i drugovi nisu uspeli da naprave prvorazredno iznenađenje i slome velikog protivnika. Šansu za prve bodove, trener Dinama, slovenački selektor Boris Denić vidi upravo protiv Vardara (sreda,18):

– Otišli smo u Pariz da pobedimo. Imali smo šansu, PSŽ nam je dozvolio, ali mi je nismo iskoristili. To što oni imaju zvezde, to je njihov problem. Uvek razmišljam samo o pobedi. To su sve igrači, nisu vanzemaljci. Pa i Vardar je pokazao da je ovo veoma jaka sezona u Ligi šampiona i da nema lakih mečeva – rekao je Denič za Dnevnik.mk i nastavio najavu meča sa Makedoncima:

– Bez da ulazim u detalje, Vardar je kombinovao 3-2-1 odbranu sa 6-0, iako znam da je na pripremama igrao 5-1. To je za mene iznenađeje, jer 3-2-1 odbrana je naša balkanska, a Rusi je slabije igraju, iako je Vardar dobro prilagodio Rastvorcevu. Nisam iznenađen kako igra Vardara. Igraju dobro i po širini i po dubini – dodao je Denić i osvrnuo se na „nove timove“ koje imaju oba kluba:

– Dinamo ove sezone ima 10 novih igrača i trenera. Ako klub zna šta hoće mora da sačeka od 6 do 10 meseci da dođe do rezultata. Nema načina da se brzo dođe do njih. Nisam od trenera koji se stalno ljuti na igrače. Ne može se igrati na istom nivou svih 60 minuta. Ima padova, ali to je normalno. Ostaje da treniramo i da se brzo uigravamo. Ako se izuzmu PSŽ i Barselona, koji su mnogima kandidati i za F4 turnir, ne želim da se isključim iz borbe za TOP 16. Svako ima svoje planove. Dinamo se neće predati do poslednjeg kola. No, ova grupa i ona prošlogodišnja u kojoj je Dinamo igrao su dve različite stvari. I Vardar i Metalurg su dovoljno kvalitetni. Odlučivaće nijanse – zaključio je Denić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball