Balkan-Handball.com

Damir Bičanić pred Francuze (sreda, 21.30): „Vreme je da im ukrademo medalju“

Hrvatska se prošetala do četvrtfinala Svetskog prvenstva. Posle Madrida, i u Saragosi briljiraju izabranici Slavka Goluže. Pregažena je Belorusija, razoružana za pola sata, a u drugom poluvremenu, praktično rezultatske tenzije nije ni bilo. Sve je spremno za duel sa Francuzima. Ko zna koji po redu, veliki, najveći. Trebalo bi se osvetiti za poraz u Londonu, ako je to moguće protiv generacije Omejera i Karabatića. Levi bek Damir Bičanić, veruje da će to biti još jedan antologijski duel:

– Mi smo stari poznanici. Moramo odigrati najbolju utakmicu na turniru, ako mislimo da ih pobedimo. Oni su favoriti. Imaju raspon igrača kakav bi svako poželeo. Moramo odigrati dobro u odbrani, imati dobru tranziciju i naravno, ne razbraniti Omejera – kaže Bičanić i komentariše izjavu Kloda Oneste da Francuzi sa igrom iz meča sa Islandom, neće moći da savladaju Hrvatsku u četvrtfinalu:

– Igrali su nešto lošije na ovom turniru, ali tako je bilo i u Londonu do naše utakmice. Tada su odigrali jedino da valja i onda su došli do zlata. Pričao sam sa nekim njihovim reprezentativcima. Oni su nabrijani na nas i sigurno će uraditi sve da nas pobede. Moramo biti još nabrijaniji da bi ih pobedili.

Francuska i Hrvatska ponovo u jednom velikom duelu…

– Pišemo istoriju. Oni su imali više pobeda, ali vreme je da im mi sada ukrademo nešto. Mislim pre svega na medalju.

ČETVRTFINALE (SREDA):
Rusija – Slovenija 18.15
Španija – Nemačka 19
Danska – Mađarska 20.45
Francuska – Hrvatska 21.30

FOTO: AGENCIJA PPS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *