Balkan-Handball.com

David Davis: Dobar start ključ pobede u finalu

Treći put u istoriji, Vesprem je osvajač SEHA Gasprom lige. U reprizi poslednjeg finala Lige šampiona, mađarski prvak je priredio malu osvetu Vardaru, savladavši ga ubedljivo, čime je prekinut niz skopski tima od tri uzastopna trofeja u ovom takmičenja. 

Iako je Vesprem bio izraziti favorit pred završnu predstavu, ovaj tim je, poučen prethodnim uspesima Vardara bio oprezan i odlučan u sprovođenju plana, k0ji je trener David Davis najavio i pre meča. Španac je osvojio prvi trofej van mađarske u aktuelnom mandatu, čime je ispunjen prvi cilj po povratku rukometa.

Došli smo ovde spremni, nismo krili da nam je jedini cilj osvajanje prvog mesta. Oni su pokušali da nas iznenade igrom 7 na 6 na startu, čestitam im na tome. S obzirom da smo još uvek na početku sezone i da nismo uigrani na željenom nivou, morali smo da kombinujemo varijante i u napadu i u odbrani. Iskoristiću priliku da posvetim ovaj uspeh našim navijačima, za koje sam siguran da bi u velikom broju došli u Zadar da nas podrže. Takođe, želim da se zahvalim svojoj porodici, svojoj ženi i deci na svemu što čine za mene i nas. Znali smo od početka šta treba da radimo u ovom finalu, da moramo držati maksimalan fokus od početka do kraja, i to je ono što smo učinili. Za razliku od polufinala sa Brestom, otvorili smo meč na sjajan način i to je, po mom mišljenju, bio ključ pobederekao je trener Vesprema nakon trijumfa nad Vardarom.

Vesprem je prethodne dve titule u regionalnom takmičenju osvajao 2015. i 2016. godine, dok je 2017. zaustavljen upravo od Vardara u finalu.

Foto: Jožo Čabraja

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *