Balkan-Handball.com

Delegati Skupštine RSS biranim rečima o Marjanoviću

Na redovnoj 10. sednici Skupštine Rukometnog saveza Srbije održanoj danas u hotelu M, od 80 delegata, prisustvovalo je njih 63. Usvojeni su izveštaj o radu predsednika Skupštine u 2014. godini, izveštaj o radu Upravnog odbora u 2014. godini, izveštaj o radu Nadzornog odbora u 2014. godini i finansijskih izveštaj (završni račun) za 2014. godinu.

„Današnja Skupština bila je izveštajnog karaktera, kao i u svakom prvom kvartalu. Usvojeni su svi izveštaji. Usmerenje je u ovoj godini da se nastavi ono što je planirano. Najveću pažnju normalno, izazvao je prenos ovlašćenja koje je dao predsednik Marjanović, svojim potpredsednicima, u skladu sa članom 71, statuta, gde ima pravo da određene poslove poveri potpredsednicima i generalnom sekretaru. On je direktno delegirao zaduženja potpredsednicima, koji su u načelu i do sada bili zaduženi za ta pitanja, a normalno je da će i dalje da se radi u okviru institucija organa, i uz maksimalnu kordinaciju kao i do sada “, rekao je  u zaključku Dragan Bukvić, predsednik Skupštine RSS.

Generlni sekretar RSS, Božidar Đurković zahvalio se na saradnji dosadašnjem predsedniku RSS koji je preneo svoja ovlašćenja na potpredsednike, na svemu što su prethodnih 9 godina uradili. Ističući da RSS iza sebe ima organizaciju četiri velika takmičenja, kao i stabilno poslovanje i najviše ocene za saradnju od strane saradnika i institucija.

„Nama su finansije stabilne, uredno izmirujemo obaveze, nemamo dugovanja, minusa, niti zaduženja, ni kredita, što je u vreme ekonomske krize za poštovanje. Nastavicemo saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta RS, Olimpijskim komitetom, Sportskim savezom Srbije, Evropskom i Svetskom rukometnom federacijom na zadovoljstvo svih“, rekao je Božidar Đurković, generalni sekretar RSS.

DELEGATI IZRAZILI ZAHVALNOST MARJANOVIĆU

Početak sednice Skupštine RSS obeležila su izlaganja nekolicine delegata koji su istakli zasluge odlazećeg predsednika RSS za razvoj rukometnog sporta u prethodnih devet godina, a potpredsednik Skupštine RSS iz Aleksandrovca, Gvozden Đolić, pozvao je Marjanovića da se predomisli u vezi ostavke:

– Srpski narod je navikao na lidere, naš lider je Velimir Velja Marjanović. U Župi kažemo mnogo baba kilava deca, znamo kako kod nas rade komisije. Moj predlog je da nateramo Velju da se predomisli ili da izaberemo novog predsednika – bio je konkretan Đolić.

Na njegovo izlaganje se nadovezao potpredsednik UO Siniša Lazić, koji je biranim rečima govorio o Marjanoviću:

– Na nivou Centralne Srbije jednoglasno smo dali punu podršku Velimiru Marjanoviću i Boži Đurkoviću za dosadašnji rad i ono što će raditi ubuduće. O Marjanoviću bih mogao da pričam dva dana i dve noći. Bio sam u prilici da gledam dva Evropska i Svetsko prvenstvo, da je to u mojoj Srbiji, da narod bude radostan, da imamo najveću gledanost televiziji. To je hvala tom čoveku. Hvala mu kao čoveku, a siguran sam da će ostati u rukometu i da se neće povući – zaključio je Lazić.

Interesantno izlaganje imao je i predsednik RK Vojvodina, Milan Đukić, koji je istakao da nema potrebe za „tonovima kao na komemoraciji, jer je Velja Marjanović živ čovek i dobar predsednik“.

Gen-sek saveza Božidar Đurković ovako je prokomentarisao devetogodišnju saradnju sa Marjanovićem:

– Imali smo hiljadu neslaganja, mnogo puta mislili drugačije o nekim temama, ali mogu da kažem da je reč o čestitom čoveku. Za ovih 16 godina na ovoj poziciji upoznao sam mnogo sportskih funkcionera, a među one najbolje, poput Žarka Zečevića ili Aleksandra Boričića iz odbojke, ubrajam i Velju Marjanovića. – rekao je Đurković.

Kroz većinu izlaganja provejavali su i komentari o „pozivima“ i lobiranju, ali i apeli da rukometna Srbija ne bi smela da se deli:

– Nama su potrebni svi ljudi, iz svih generacija, da se uključe i da dobro govore o rukometu. Za barabluk i napade nismo spremni, ali za odbranu jesmo – rekao je između ostalog u svom završnom izlaganju odlazeći predsednik UO RSS Velimir Marjanović.

One Comment

  1. Dr Mile

    26/03/2015 at 07:30

    Umesto Marjanovica , RSS imenovao Djukica za podpredsednika SEHA lige. Ovaj odmah izjavio da ga Vezprem ne zanima jer krece srpska liga ,,play off … Zanimljiva jesen na pomolu….

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *